Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε εξέλιξη η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών – Ένοχη σιωπή από την πατριδοκάπηλη ΝΔ που κομματικοποίησε τα συλαλλητήρια

Σε εξέλιξη η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών - Ένοχη σιωπή από την πατριδοκάπηλη ΝΔ που κομματικοποίησε τα συλαλλητήρια

Όλοι όσοι κατηγορούσαν τη Χρυσή Αυγή για ψηφοθηρία στα θολά νερά του «ακροδεξιού χώρου», αναφερόμενοι στον… ετερόκλητο όχλο (κατά Τσίπρα) των συλαλλητηρίων έπαιξαν στην ουσία το παιχνίδι του συστήματος το οποίο αντικατέστησε τον πρώην πρωθυπουργό που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών με αυτόν που θα τη σεβαστεί και θα τη τηρήσει.

Η αμφιλεγόμενη στάση της Νέας Δημοκρατίας και των βουλευτών της απέναντι στο φαινόμενο των διοργανώσεων συλαλλητηρίων σε ολόκληρη τη χώρα κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας έπρεπε να αποτελέσει το προμήνυμα για τη στάση που αυτή θα κρατούσε στο μέλλον, όταν θα ορκιζόταν κυβέρνηση. Η αρχική αντίθεση της στα συλαλλητήρια, όπως εκφράστηκε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αιτιολογήθηκε με το πολιτικάντικο επιχείρημα ότι αυτά δεν μπορούν να αποτελούν εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής κι ότι απλώς εκφράζουν μια διαμαρτυρία την οποία θα λάβει υπόψη. Όταν όμως η μαζικότητα τους ανέδειξε το μέγεθος της αντίδρασης των Ελλήνων απέναντι στην υπογραφείσα συμφωνία, η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να τα στηρίξει στέλνοντας στις κατά τόπους εκδηλώσεις κλιμάκια βουλευτών της.

Αντικειμενικά, η Νέα Δημοκρατία πράγματι κατάφερε να κομματικοποιήσει τις περισσότερες εκδηλώσεις κι έτσι να απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας των Ελλήνων απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το κατάφερε, όμως, επιδιδόμενη σε έναν ξεδιάντροπο πολιτικαντισμό παριστάνοντας την ανήσυχη για τα εθνικά μας θέματα, αφού ανήγαγε σε μείζον πολιτικό ζήτημα την αποκαθήλωση του Τσίπρα από την εξουσία με πρόσχημα την ανθελληνική μεθόδευση που είχε οργανώσει στο χωριό Ψαράδες της Φλώρινας τον περασμένο Ιούνιο.

Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν και τώρα που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην εξουσία έφτασε η ώρα για να γίνουν αντιληπτά στους εναπομείναντες αφελείς τα πραγματικά της κίνητρα. Στην ουσία χρησιμοποίησε ένα μείζον εθνικό θέμα για να ανέλθει στην εξουσία, κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και επέδειξε ασέβεια απέναντι σε εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων και την «κόκκινη» καταστολή και τρομοκρατία. Τώρα που η Συμφωνία των Πρεσπών τίθεται σε εφαρμογή αρνείται να δημοσιεύσει έστω κι ένα απλό δελτίο τύπου για να πάρει θέση για το θέμα για το οποίο κάποτε έλεγε ότι θα δώσει σκληρές μάχες, ώστε να ακυρωθεί η συμφωνία. Από την ακύρωση περάσαμε στη τήρηση και από την τήρηση περάσαμε στο στάδιο της εφαρμογής με τη Νέα Δημοκρατία να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αφού πλέον παραδέχεται ότι οφείλει να την εφαρμόσει έχοντας ως μοναδική αρμοδιότητα την ακέραιη τήρηση της.

Επιπλέον, η υποκρισία της προκύπτει και από το γεγονός ότι η τήρηση της εν λόγω συμφωνίας προβλέπει την απαγόρευση χρήσης συμβόλων από τους Σκοπιανούς, όπως αυτό του Ήλιου της Βεργίνας (που αναμφισβήτητα ανήκει στην ελληνική ιστορία, αφού η Μακεδονία είναι μόνο μία κι ελληνική). Κι όμως η Νέα Δημοκρατία δεν μπαίνει καν στον πειρασμό να υπερθεματίσει την υποτιθέμενη απάλειψη του αλυτρωτισμού των Σλάβων και αυτό γιατί αντιλαμβάνεται πως κάτι τέτοιο θα την οδηγήσει σε έμμεση παραδοχή της άνευ όρων παράδοση της, αλλά και την επαναφορά ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος στην επικαιρότητα σε βάρος της επικοινωνιακής φιέστας που αφορά στην μείωση φόρων και τη δήθεν επιστροφή στην ανάπτυξη.

Όλοι όσοι κατηγορούσαν τη Χρυσή Αυγή για ψηφοθηρία στα θολά νερά του «ακροδεξιού χώρου», αναφερόμενοι στον… ετερόκλητο όχλο (κατά Τσίπρα) των συλαλλητηρίων έπαιξαν στην ουσία το παιχνίδι του συστήματος το οποίο αντικατέστησε τον πρώην πρωθυπουργό που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών με αυτόν που θα τη σεβαστεί και θα τη τηρήσει. Και τώρα που έφτασε η στιγμή της προδοσίας αμφότεροι σιωπούν, όντας το ίδιο ένοχοι απένατι σε αυτό το εθνικό έγκλημα, του οποίου τις προεκτάσεις δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί πλήρως.

AΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/se-ejelijh-h-efarmogh-ths-sumfwnias-twn-prespwn-enochh-siwph-apo-thn-patrid#ixzz5wVKpNo36

Exit mobile version