Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μία αρχαιολογική ανακάλυψη και η συνέχεια των Ελλήνων

Μία αρχαιολογική ανακάλυψη και η συνέχεια των Ελλήνων

Το Μυκηναϊκό νεκροταφείο της περιοχής Αϊδονιών Νεμέας είχε πέσει στο παρελθόν θύμα αρχαιοκαπηλίας και ευρήματα από αυτό είχαν εντοπιστεί στις ΗΠΑ, από όπου κάποια εξ αυτών επέστρεψαν στην Ελλάδα. Φαίνεται όμως ότι δεν μπόρεσαν να τα πάρουν όλα οι αρχαιοκάπηλοι.

Έτσι δύο νέοι, ασύλητοι, θαλαμοειδείς τάφοι, οι οποίοι χρονολογούνται στην ύστερη μυκηναϊκή, την περίοδο δηλαδή των μυκηναϊκών ανακτόρων (περίπου 1.400 – 1.200 π.Χ.) αποκαλύφθηκαν κατά το συστηματικό ερευνητικό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας στο μυκηναϊκό νεκροταφείο Αηδονιών Νεμέας.

Ο πρώτος από τους δύο, ο οποίος διέσωζε την οροφή του θαλάμου, περιείχε δύο πρωτογενείς ταφές και τα οστά από 14 ακόμη άτομα σε ανακομιδές.

Οι θαλαμοειδείς τάφοι απέδωσαν πήλινα αγγεία και ειδώλια, καθώς και άλλα μικροαντικείμενα. Τα ευρήματα αυτά αντιπαραβάλλονται προς τα κτερίσματα των τάφων της πρώιμης μυκηναϊκής περιόδου (περίπου 1.600 – 1.400 π.Χ.), που ερευνήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στα Αηδόνια και περιλάμβαναν επιτραπέζια και αποθηκευτικά αγγεία, οπλισμό και αντικείμενα γοήτρου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η ανακάλυψη των οστών από 14 Έλληνες της περιόδου εκείνης. Ανάλογα ευρήματα είχαν αποσταλεί στο παρελθόν για τον εντοπισμό DNA σε εργαστήριο των ΗΠΑ. Από την γενετική έρευνα προέκυψε ότι οι σημερινοί Έλληνες αποτελούν συνέχεια των Αρχαίων Ελλήνων και αυτό είναι μία απάντηση σε αυτούς που λένε ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων, αλλά Τούρκοι, Σλάβοι και ό,τι άλλο θέλετε… Εάν υπήρχε κράτος εθνικό, θα έπρεπε να γίνει ανάλογη γενετική έρευνα και στα οστά αυτά που ανευρέθηκαν στους τάφους. Όμως, αρνούνται τον παράγοντα Φυλή και οι φιλελεύθεροι και οι μαρξιστές, ίδια εθνομηδενιστές και οι δύο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/mia-archaiologikh-anakalupsh-kai-h-sunecheia-twn-ellhnwn#ixzz5wh85OJuU

Exit mobile version