Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιος ρυθμίζει την νομισματική πολιτική των ΗΠΑ;

Ποιος ρυθμίζει την νομισματική πολιτική των ΗΠΑ;

Πριν από λίγες ημέρες η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ Fed (Federal Reserve Bank) έλαβε την απόφαση για μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, ήταν η πρώτη μείωση που αποφασίστηκε μετά την νομισματική κρίση του 2008, εκφράζοντας ταυτόχρονα ανησυχίες για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.

Η μείωση κατά ένα τέταρτο της μονάδας ώστε το επιτόκιο να κυμαίνεται στο 2% ήταν αναμενόμενη, καθώς σύμφωνα με την Fed η αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη και ο χαμηλός πληθωρισμός απαιτούν νέα προσέγγιση στην νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι οι βασικότεροι μέτοχοι της Fed είναι ή ήταν όλοι Εβραίοι: Η οικογένεια Rothschild, ο Israel Moses Seif, η οικογένεια Warburg, οι Lehmann Brothers, η τράπεζα Kuhn Loeb, η οικογένεια Rockefeller, η Chase Manhattan Bank, η Goldman Sachs και άλλοι μικρότεροι εβραίοι μέτοχοι. Συνολικά 8 οικογένειες Εβραίων ελέγχουν την δήθεν «ομοσπονδιακή» κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα στοιχεία μπορεί να διαβάσει το βιβλίο του Dean Henderson «Das Kartell der Federal Reserve» (ISBN 978-3864450105).

Η μείωση των επιτοκίων ήταν μια απαίτηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ως επί το πλείστον ανήκουν σε σιωνιστικά συμφέροντα, η Fed δικαιολόγησε αυτή την μείωση με την αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη και τον χαμηλό πληθωρισμό, διατηρώντας παράλληλα την μυθοπλασία ότι λειτουργεί και ενεργεί ανεξάρτητα από τις παγκόσμιες αγορές. Η παγκόσμια οικονομία σίγουρα επιβραδύνεται, η ευρωζώνη ήδη σημειώνει κάμψη, κυρίως στην Γερμανία όπου η επιχειρηματική εμπιστοσύνη χαρακτηρίζεται ως «ελεύθερη πτώση». Ωστόσο οι περικοπές στα ποσοστά του βασικού επιτοκίου που ανακοίνωσε η Fed δεν μπορούν να σταματήσουν την παρακμή. Αντίθετα αυτή η μείωση θα τοποθετήσει και άλλα χρήματα στα χέρια της σιωνιστικής ελίτ, ενώ παγκοσμίως συνεχίζουν να καταστρέφονται χιλιάδες θέσεις εργασίας δια των δήθεν «αναδιαρθρώσεων» των βιομηχανιών.

Η παρασιτική Fed λειτουργώντας ως εγκληματική χρηματοοικονομική οργάνωση έχει απλώσει τις ρίζες της στα θεμέλια της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας και συσσωρεύει κέρδη για τους μετόχους της, θεσμοθετώντας μηχανισμούς για την συγκέντρωση ενός συνεχώς αυξανόμενου μέρους του πλούτου που παράγεται από τους εργαζόμενους, στα χέρια της σιωνιστικής ολιγαρχίας. Η σημασία της απόφασης της Fed να μειώσει τα επιτόκια είναι ότι πρέπει να γίνει μόνιμη η προσφορά φθηνού χρήματος, όχι όμως για την τόνωση της βιομηχανίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά για την τόνωση της χρηματιστηριακής αγοράς και της οικονομικής κερδοσκοπίας. Οι βιομηχανίες των οποίων τα διοικητικά συμβούλια κυριαρχούνται από τράπεζες, αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και επενδυτικούς οίκους, πλέον λειτουργούν με βάση την αποστολή να μεγιστοποιήσουν την αξία των μετοχών τους στο χρηματιστήριο και όχι με βάση την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και σε θέσεις εργασίας. Με άλλα λόγια ο παρασιτισμός και η κερδοσκοπία της σιωνιστικής ελίτ που ξεκίνησε με την τοκογλυφία, τώρα έχει δικτυωθεί και εγκλωβίσει όλη την οικονομική και βιομηχανική δραστηριότητα.

Στην παγκόσμια οικονομική κρίση που σύμφωνα με πολλούς ειδήμονες είναι προ των πυλών, η Fed θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τον πλούτο της σιωνιστικής ολιγαρχίας με τα έξοδα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι για να επιζήσουν χωρίς να είναι έρμαια των τοκογλύφων, πρέπει να διατυπώσουν μια εθνική οικονομική πολιτική με στόχο τον μετασχηματισμό της οικονομίας.

Γ. ΛΙΝΑΡΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/poios-ruthmizei-thn-nomismatikh-politikh-twn-hpa#ixzz5wmKYuRwI

Exit mobile version