Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα φιλοδωρήματα στη μεσαία τάξη και το προμήνυμα μιας νέας κρίσης

Τα φιλοδωρήματα στη μεσαία τάξη και το προμήνυμα μιας νέας κρίσης

Ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να οδεύει πλήρως προετοιμασμένη προς την πρώτη μεγάλη δοκιμασία καθότι ο μήνας Σεπτέμβριος αναμένεται να σημάνει την επίσημη έναρξη των κυβερνητικών της εργασιών, τις οποίες και θα δημοσιοποιήσει σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται από εκεί να ξεδιπλώσει σε όλο του το εύρος το λεγόμενο φιλολαϊκό του πρόγραμμα το οποίο αφορά κυρίως στην φορολογική ελάφρυνση των μικρών και μεσαίων κοινωνικών τάξεων και στην κατοχύρωση ενός επενδυτικού πλαισίου ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την οικονομική ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας. Στα ίδια δημοσιεύματα γίνονται λεπτομερείς αναφορές στους μελλοντικούς δημοσιονομικούς στόχους και στις επιδόσεις της νέας κυβέρνησης της οποίας η μέχρι τώρα κινητικότητα κρίνεται ικανοποιητική.

Είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι προσβλητικό, το ότι τα ΜΜΕ έχουν ήδη αναλάβει το έργο της επικοινωνιακής τόνωσης για μία κυβέρνηση της οποίας το μέχρι τώρα έργο είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτο, καθώς στη βουλή το μοναδικό μέτρο που έχει ανακοινωθεί σε ό,τι αφορά τα οικονομικά είναι αυτό της δυνητικής-μελλοντικής μείωσης του ΕΝΦΙΑ, μέτρο το οποίο ναι μεν ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια των προγραμαματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού, αλλά δεν έχει ακόμα εγκριθεί από τους ξένους δανειστές.

Επιπλέον, το γεγονός ότι τα φιλικά προσκείμενα προς τη ΝΔ μέσα ενημέρωσης φροντίζουν να προετοιμάσουν το έδαφος για νέες, γενναίες εξαγγελίες κρίνεται ως ιδιαίτερα ανησυχητικό, αφού τα πρόσφατα παραδείγματα των κυβερνήσεων της τελευταίας επταετίας, δηλαδή αυτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν ότι ούτε τα «Ζάππεια» ούτε και το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» τέθηκαν ποτέ σε εφαρμογή.

Αντιθέτως, η εκτεταμένη παροχολογία αποτελεί το προμήνυμα δυσμενών εξελίξεων με τη γνωστή πρόφαση των εκτάκτων συνθηκών που ολοένα προκύπτουν αλλά και των καταστροφικών πολιτικών που εφάρμοσαν οι «προηγούμενοι», αλλά δυστυχώς αυτό που μένει είναι οι εντυπώσεις. Η Νέα Δημοκρατία αναμφισβήτητα τις διασκεδάζει με την υποτιθέμενη φιλολαϊκή της πολιτική αλλά τα φιλοδωρήματα που τάζει δε θα μπορέσουν να εξουδετερώσουν την αναμενόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο συνολικό οικονομικό πρόγραμμα που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/ta-filodwrhmata-sth-mesaia-tajh-kai-to-promhnuma-mias-neas-krishs#ixzz5wrR4S7lY

Exit mobile version