Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κραυγές ραγιάδων στην Κύπρο για τις πατριωτικές δηλώσεις ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ

Κραυγές ραγιάδων στην Κύπρο για τις πατριωτικές δηλώσεις ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ

“Όταν οδηγώ στους δρόμους της Λευκωσίας και βλέπω αυτοκίνητα με τουρκικούς αριθμούς εγγραφής αναρωτιέμαι εκείνη την ώρα αν ο οδηγός του αυτοκίνητου είναι ένας από τους δολοφόνους του ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ”.

Στον πρόσφατο εκτός έδρας ποδοσφαιρικό αγώνα του ΑΠΟΕΛ με ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδος ανέμιζαν σημαίες της κατοχικής δύναμης Τουρκίας και του παράνομου καθεστώτος των κατεχομένων.

Με την πρόκριση της Ελληνικής ομάδος, ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ έσπευσε να πανηγυρίσει την νίκη με μια ελληνική σημαία, ενώ προχώρησε και σε μια αποκάλυψη:

«Θέλω να πω κάτι που μου έτυχε μέσα στο γήπεδο. Σε μια φάση, όταν ζήτησα φάουλ, γύρισε ο επιθετικός και μου λέει: “Μην κλαις σαν… γυναίκα”. Του είπα: “Δεν κλαίω, εγώ είμαι Έλληνας”. Μου απάντησε: “Θυμάσαι τι σας έκαναν οι Τούρκοι;”. Τότε του είπα: “Εγώ θυμούμαι, θα δεις τι θα πάθεις και εσύ σήμερα”. Και του δείξαμε. Γι’ αυτό και ο πανηγυρισμός με την ελληνική σημαία.»

«ΙΣΑΑΚ, ΣΟΛΩΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ»

Υπήρξε όμως και συνέχεια από τον πατριώτη αθλητή… Ο ίδιος ο Γιώργος Μερκής δημοσίευσε στο facebook τα παρακάτω με αφορμή την επέτειο των άνανδρων δολοφονιών του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού από τους Τούρκους. Απόψεις που ενόχλησαν ολόκληρο το εθνομηδενιστικό κατεστημένο της Κύπρου! Τι ακριβώς ενόχλησε όμως τους θιασώτες της ελληνοτουρκικής «φιλίας»;

«Τότε ήμουν 10 χρονών και παρακολουθούσα από την τηλεόραση την πορεία των μοτοσικλετιστών. Δύο λεβέντες: ο Ισαάκ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και ο Σολομού εκτελέστηκε εν ψυχρώ καθώς προσπαθούσε να κατεβάσει την σημαία του Αττίλα κι εμείς το βλέπαμε σε ανοιχτή σύνδεση στην τηλεόραση. Σήμερα είμαι 35 χρονών και το μόνο που έχω δει είναι να έχουμε συμφιλιωθεί με τους βάρβαρους και να ξεχνάμε όσα κακά μας έκαναν. Και κάτι τελευταίο. Όταν οδηγώ στους δρόμους της Λευκωσίας και βλέπω αυτοκίνητα με τουρκικούς αριθμούς εγγραφής αναρωτιέμαι εκείνη την ώρα αν ο οδηγός του αυτοκίνητου είναι ένας από τους δολοφόνους του ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ. Κάνεις δεν ξεχνάει οι εικόνες είναι χαραγμένες μέσα μας και όσοι ήταν αγέννητοι τότε οι εικόνες και τα βίντεο είναι στα ιντερνέτ. ΙΣΑΑΚ, ΣΟΛΩΜΕ και τόσοι άλλοι που θυσιαστήκατε για την πατρίδα μας ελπίζω μια μέρα να δικαιωθείτε γιατί προς το παρόν ο θάνατος σας για την πατρίδα για αρκετούς έχει περάσει απαρατήρητος. Δεν ξεχνώ».

Φυσικά οι δηλώσεις αυτές, αλλά και ο πανηγυρισμός του Γ. Μερκή με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία, έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ της μεγαλονήσου, «φασίστα» τον ανεβάζουν, «εθνικιστή» τον κατεβάζουν.

Είναι όμως ΤΙΜΗ του, να τον υβρίζουν όλοι εκείνοι που δεν έχουν βρει μισή λέξη να γράψουν για τον Ακιντζί και τον φίλο του τον Αναστασιάδη! Ο Γιώργος Μερκής εκπροσώπησε επάξια το ένδοξο Σωματείο του ΑΠΟΕΛ, τα αρχικά του οποίου για όσους δεν το γνωρίζουν σημαίνουν «Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/krauges-ragiadwn-sthn-kupro-gia-tis-patriwtikes-dhlwseis-podosfairisth-tou#ixzz5wsdchCgN

Exit mobile version