Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το 1821 και “το ιδεολογικό στίγμα του θιάσου”

Το 1821 και “το ιδεολογικό στίγμα του θιάσου”

Στην εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ¨, ο αρθρογράφος κ. Κώστας Ιορδανίδης, έγραψε:

“Σήμερα, ένας νέος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέθεσε την διοργάνωση των εορτασμών της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, και οι πάντες διερωτώνται ποιο το ιδεολογικό στίγμα του θιάσου που θα μετέχει στις διάφορες εκδηλώσεις.”

Και μόνο η έκφραση “ιδεολογικό στίγμα του θιάσου” λέει πολλά. Θυμίζουμε την τελετή λήξεως των olympic games του 2004, όταν ανάμεσα στα δείγματα αυτής της αμφίβολης “ελληνικότητας” ήταν και ένα Ντάτσουν που πουλούσε καρπούζια με μουσική υπόκρουση το γνωστό λαϊκό άσμα “Γαρίφαλο στ’ αφτί”.

Με τι είδους αλήθεια “φιέστες” σκέπτονται να τιμήσουν αυτοί που εξουσιάζουν σήμερα την Πατρίδα μας, τα 200 χρόνια της Επαναστάσεως του 1821;  Πως θα συνδυάσουν την δουλοφροσύνη τους και την λατρεία τους προς την ελληνοτουρκική “φιλία” με την απόδοση τιμής σε αυτούς που πολέμησαν την τουρκική τυραννία και απελευθέρωσαν το Έθνος; Αλλά έφθασαν μέχρι του σημείου να κάνουν μουσείο για τον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ μέσα στην ίδια την Θεσσαλονίκη! Τι άλλο να περιμένει κανείς; 

Υ.Γ.: Θυμίζουμε για την Ιστορία ότι ο ανεκδιήγητος Τζωρτζ Παπανδρέου είχε προτείνει για το 2004  να αναγείρουμε μνημείο υπέρ των πεσόντων Περσών στον Μαραθώνα! Όπως πάνε δεν αποκλείεται να δούμε και άγαλμα του Εφιάλτη στις Θερμοπύλες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/to-1821-kai-to-ideologiko-stigma-tou-thiasou#ixzz5wtTwOdwR

Exit mobile version