Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

H αποχαιρετιστήρια Λειτουργία ενός Εθνικού Ιεράρχη – Αμβρόσιος: “Η πατρίδα μας κινδυνεύει και η πίστη μας διώκεται”

H αποχαιρετιστήρια Λειτουργία ενός Εθνικού Ιεράρχη - Αμβρόσιος: “Η πατρίδα μας κινδυνεύει και η πίστη μας διώκεται”

Tην αποχαιρετιστήρια Λειτουργία του, έκανε σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και μετά την επίσημη κατάθεση της παραίτησης που υπέβαλλε ο ίδιος, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη.

Ο Εθνικός Ιεράρχης που Τίμησε σε όλη του την ζωή τα ράσα της Ορθοδοξίας, ήταν για 41 ολόκληρα χρόνια Μητροπολίτης, έχοντας διατελέσει Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και έχοντας δημοσιεύσει πολλές μελέτες, κυρίως ιστορικού και αντιαιρετικού περιεχομένου.

Εκείνα που όμως θα θυμάται περισσότερο κάθε Έλληνας Πατριώτης, ήταν οι φλογερές παρεμβάσεις του και οι αγώνες που έδωσε και θα δίνει, Υπέρ Πίστεως και Πατρίδας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του αναφέρει πως “Η πατρίδα μας κινδυνεύει και η πίστη μας διώκεται”.

Η Χρυσή Αυγή ευχαριστεί τον Άξιο Μητροπολίτη Αμβρόσιο για τις υπηρεσίες του στην Ορθοδοξία και στην Ελλάδα. Μακάρι η Εκκλησία μας να αποκτήσει περισσότερους Αμβρόσιους, στο πνεύμα του λόγου του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου: «Πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/h-apochairetisthria-leitourgia-enos-ethnikou-ierarchh-ambrosios-h-patrida-m#ixzz5wxW7Dkm2

Exit mobile version