Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η νέα αριστερά, οι χίπις, το “Γούντστοκ” και μία δήλωση

Η νέα αριστερά, οι χίπις, το “Γούντστοκ” και μία δήλωση

Πέρα από τον Μάη του ’68, για τον οποίον μας έχουν πρήξει, και ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν. μια ξενοκίνητη ανταρσία για να ρίξουν τον Στρατηγό Ντε Γκωλ, και με το περίφημο “Γούντστοκ” που έγινε εκείνη την εποχή, το οποίο εμφανίζουν σαν “προοδευτική” έκρηξη, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν το κλίμα της νέας αριστεράς, μιας μηδενιστικής και αντεθνικής και ανήθικης ψευτο-ιδεολογίας, η οποία είναι ο πολιορκητικός κριός για να καταστρέψουν ηθικά τα Έθνη.

Πολυσέλιδο αφιέρωμα (υμνητικό βεβαίως) για το “Γούντστοκ”, όπου έλαβε χώρα ένα όργιο καταναλώσεως ναρκωτικών ουσιών, είχε η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας μας “Τα Νέα”. Ανάμεσα στα άλλα όμως είχε και μία δήλωση πολύ εύστοχη για το τι υπήρξε αυτός ο περίφημος κόσμος των χίππις, των αρνητών της παραδόσεως, των δήθεν μοντέρνων, που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο. Και η δήλωση αυτή, την οποία προσυπογράφουμε ήταν του Πητ Τάουνσεντ του περίφημου συγκροτήματος “The Who”, η οποία είχε ως εξής:

“Όλοι αυτοί οι χίπις χόρευαν πιστεύοντας ότι ο κόσμος πρόκειται να αλλάξει κάποια ημέρα. Ως κυνικός Άγγλος που ήμουν, περιφερόμουνα ανάμεσά τους, θέλοντας να φτύσω τους περισσότερους, κάνοντάς τους να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτε δεν άλλαξε και τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτό που πίστευαν ότι έγιναν, μία εναλλακτική κοινωνία, ήταν στην πραγματικότητα ένα χωράφι με τρία μέτρα λάσπη, στολισμένο με LSD”. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/h-nea-aristera-oi-chipis-to-gountstok-kai-mia-dhlwsh#ixzz5wxWbMNcX

Exit mobile version