Πόλεμος μεταξύ “εγκύρων” κονδυλοφόρων από την μια πλευρά της αριστεράς και από την άλλη της ψοφοδεούς κεντροδεξιάς, για το ποιος έφερε την “δημοκρατία” στην Ελλάδα. Με θέρμη υποστηρίζουν οι φιλελεύθεροι ότι την έφερε ο Καραμανλής και από την άλλη πλευρά, οι άλλοι της αντίπερα όχθης ότι την έφεραν οι αγώνες των αριστερών!
Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Την έφερε ο Καραμανλής από το Παρίσι ή μήπως οι αριστεροί από την Μακρόνησο;
Ούτε ο Καραμανλής, ούτε οι αριστεροί, την μεταπολίτευση την έφεραν αυτοί που ηγούντο των Ενόπλων Δυνάμεων (Γκιζίκης, Μπονάνος, Γαλατσάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου) σε απόλυτη συνεργασία με τον αμερικανικό παράγοντα και με σαφέστατη δέσμευση ότι δεν θα κάνουν πόλεμο με την Τουρκία! Αυτοί έφεραν τον Καραμανλή και την “δημοκρατία”.
Αλλά μια και μας λένε ότι έφερε την “δημοκρατία” ο Καραμανλής επειδή ορκίστηκε πρωθυπουργός την 24η Ιουλίου 1974, τότε θα έφερε και τον Αττίλα 2, την 14η Αυγούστου 1974, γιατί αυτός ήταν τότε πρωθυπουργός και δεν έκανε τίποτε με το περίφημο δόγμα ότι η “Κύπρος είναι μακριά”…
Μάλιστα, είναι γνωστό ότι μία ημέρα πριν τον Αττίλα 2, απαίτησε να απομακρυνθούν όλες οι μάχιμες μονάδες του Ελληνικού Στρατού από το Λεκανοπέδιο Αττικής. Γιατί αλήθεια;… Και τι ήξερε στις 13 Αυγούστου 1974, ο Καραμανλής και γιατί έπρεπε να φύγουν από την Αθήνα μακριά από αεροδρόμια οι μάχιμες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεών μας;
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το παρακάτω αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα τους Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο αναφέρει:
“Στις 14 Αυγούστου 1974, ο νομικός σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέλμουτ Σόννενφελντ, παρουσίασε ιδέες στον Κίσιγκερ σε σχέση με τη διαχείριση της κατάστασης στην Κύπρο. Το έγγραφο με την ένδειξη «μυστικό/μόνο για τα μάτια», αναφέρει: « Ζητήσατε κάποιες σύντομες ιδέες για το τι να κάνουμε στη συνέχεια. Τίποτα από ότι μπορώ να σκεφθώ θα σταματήσει τους Τούρκους από το να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν δια της βίας όσα απαίτησαν στα τελεσίγραφά τους. Ουσιαστικά, όπως ήταν έτσι και αλλιώς η πραγματικότητα, η μόνη πιθανή βιώσιμη λύση (modus Vivendi) θα πρέπει να βασισθεί σε μια ντε φάκτο διαίρεση του νησιού, όποια και να είναι η μορφή της. Εάν οι Τούρκοι κινηθούν γρήγορα και μετά αναγκασθούν να υποχωρήσουν, ίσως προκληθεί ελληνική αντίδραση και τότε ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσουμε για μια συμφωνία, η οποία ίσως σώσει και τον Καραμανλή.”
Γιατί αλήθεια να θέλει ο Κίσιγνκερ να σώσει τον Καραμανλή;
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/telika-thn-dhmokratia-thn-efere-o-karamanlhs-to-1974#ixzz5x2kV4eLV