Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τέταρτο τουρκικό πλοίο καθ’ οδόν για την ανατολική Μεσόγειο – Ανύπαρκτοι οι ραγιάδες των Αθηνών

Τέταρτο τουρκικό πλοίο καθ’ οδόν για την ανατολική Μεσόγειο - Ανύπαρκτοι οι ραγιάδες των Αθηνών

Λίγες ημέρες μετά την πρώτη γεώτρηση εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων, στα ανοιχτά της Καρπασίας (στην Κυπριακή ΑΟΖ) από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Γιαβούζ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ένα τέταρτο τουρκικό πλοίο είναι καθ’οδόν για την ανατολική Μεσόγειο.

Απαντώντας στον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία δεν βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τσαβούσογλου είπε με ειρωνική διάθεση, πως προφανώς ο Κιλιτσντάρογλου νομίζει πως το «Φατίχ», το «Γιαβούζ» και το «Μπαρμπαρός» είναι ελληνικά πλοία.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε δηλώσει νωρίτερα σε ομιλία του στο Νέβσεχιρ ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τη διοίκηση της Συρίας, πρέπει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Αίγυπτο: “Στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχει πλούσιο πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Η Αμερική είναι εκεί, η Ελλάδα είναι εκεί, η διοίκηση νοτίου Κύπρου είναι εκεί, η Αίγυπτος είναι εκεί, το Κατάρ είναι εκεί, όλοι είναι εκεί, μόνο ένα κράτος δεν είναι εκεί, η Τουρκία. Γιατί δεν είναι; Λένε στα λόγια ότι ασκούν επιτυχημένη εξωτερική πολιτική. Γιατί δεν είμαστε εκεί; Επειδή τσακωθήκαμε με την Αίγυπτο. Γιατί τσακωθήκαμε; Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την Αίγυπτο”.

Συγκρίνετε τώρα εσείς, την Τουρκική κυβέρνηση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την Τουρκική αντιπολίτευση με τον… Βελόπουλο, την Φώφη, τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα! Δυστυχώς στην βουλή πλέον δεν υπάρχει εκείνη η φωνή που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά στην «ομοβροντία» των μειοδοτών του εθνομηδενιστικού τόξου.

Η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά ελπίζουμε να μην έχει άλλες εθνικές υποχωρήσεις. Δυστυχώς όμως, το πολιτικό κατεστημένο της χώρας είναι ικανό από μόνο του να εγγυηθεί νέες τραγωδίες στα εθνικά μας ζητήματα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/tetarto-tourkiko-ploio-kath-odon-gia-thn-anatolikh-mesogeio-anuparktoi-oi-r#ixzz5x4NttIcF

Exit mobile version