Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σουρωτήρι τα σύνορα του Έβρου και καταλήψεις δρόμων από λαθρομετανάστες

Σουρωτήρι τα σύνορα του Έβρου και καταλήψεις δρόμων από λαθρομετανάστες

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ “ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ”

Ένας από τους λόγους που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εκλογές ήταν και η λεγόμενη «διαχείριση του προσφυγικού». Το οποίο, ούτε «προσφυγικό» ζήτημα είναι πλέον, ούτε διαχείριση χρειάζεται, παρά μόνον αυστηρά μέτρα και φύλαξη των συνόρων.

Πολλοί πίστεψαν ότι επί των ημερών της «πατριωτικής» Νέας Δημοκρατίας, δεν θα βλέπουν καραβάνια απελπισμένων λαθρομεταναστών να εισβάλλουν στην Ελλάδα από τα νησιά ή τον Έβρο και στην συνέχεια να εξαπλώνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Εκτός λοιπόν από την άνοδο της λαθρομετανάστευσης από τις ακτές του Αιγαίου, «σουρωτήρι» έχει γίνει και ο ακριτικός μας Έβρος, όπου η φύλαξη των συνόρων είναι ασφαλώς ευκολότερη υπόθεση. Η κυβέρνηση όμως της Νέας Δημοκρατίας, όπως ήταν αναμενόμενο ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για την παγίωση αυτής της κατάστασης, όπως ακριβώς αδιαφορούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σας μεταφέρουμε ρεπορτάζ από τοπική ιστοσελίδα του Έβρου: “Σουρωτήρι” εξακολουθούν να παραμένουν τα σύνορα του νομού Έβρου, χερσαία μετά τον ποταμό αλλά κι θαλάσσια, αφού καθημερινά περνούν απ’ την Τουρκία και έρχονται με κάθε τρόπο στην περιοχή μας δεκάδες πρόσφυγες αλλά κυρίως λαθρομετανάστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Αυτό έγινε και σήμερα τις πρωινές ώρες, με αρκετά άτομα που είχαν μαζί τους και πολλά παιδιά, να φτάνουν στο χωριό Καβύλη Ορεστιάδας και να αποκλείουν τον δρόμο, ζητώντας από την αστυνομία να έρθει να τους συλλάβει και να οδηγηθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου, ώστε να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Μάλιστα φρόντισαν να στείλουν στα τοπικά ΜΜΕ, ανάμεσα τους και στο Evros-news.gr, φωτογραφίες από την διαμαρτυρία τους και μια επιστολή όπου αναφέρουν ότι είναι απ’ την Συρία και θέλουν να μεταβούν στην Αθήνα όπου έχουν συγγενείς.

Όπως λοιπόν διαβάζετε, όχι μόνο παραμένουν… ορθάνοιχτα τα σύνορά μας, αλλά συνεχίζονται και οι καταλήψεις εθνικών οδικών δικτύων, ακριβώς όπως συνέβαινε επί των ημερών της «αλληλεγγύης» του ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική του οποίου συνεχίζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ορθώς λοιπόν, ιστοσελίδα που στηρίζει την Νέα Δημοκρατία, τους αποκάλεσε προ ημερών… «Συριζαίους με γραβάτες».

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/sourwthri-ta-sunora-tou-ebrou-kai-katalhpseis-dromwn-apo-lathrometanastes#ixzz5x8S4tjjC

Exit mobile version