Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άδικα πανηγυρίζει ο Κοτζιάς

Άδικα πανηγυρίζει ο Κοτζιάς

Γιατί δεν καταγγέλλει την συμφωνία των Πρεσπών η Ν.Δ., αφού τα Σκόπια την παραβιάζουν; 

Πανηγύρισε στο διαδίκτυο ο πρώην υπουργός των εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς, πρωταγωνιστής της συμφωνίας των Πρεσπών, γιατί τοποθετήθηκαν πινακίδες, όπως προβλεπότανε στα αγάλματα προσώπων της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, πινακίδες οι οποίες έλεγαν το αυτονόητο ότι ανήκουν τα πρόσωπα αυτά στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία. Πανηγύρισε και έγραψε στο διαδίκτυο τα παρακάτω:

“Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ. Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων  Ελλήνων. Πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού. Απάντηση σε όσους με έβρισαν.”

Απάντηση στην απάντηση του Κοτζιά έδωσε η ίδια η πραγματικότητα, αφού “άγνωστοι”, που δεν συνελήφθησαν φυσικά ποτέ, βανδάλισαν την πινακίδα που έλεγε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί μέρος της Αρχαιοελληνικής Ιστορίας και όχι Έλληνα!

Γιατί αυτή η έκφραση “μέρος της Ελληνικής ιστορίας” θα μπορούσε να αφορά και τον Ξέρξη ή τους Ρωμαίους, που κατέκτησαν την Ελλάδα και σίγουρα γι’ αυτούς που πιστεύουν τις ανιστόρητες ανθελληνικές θεωρίες ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, είναι δεδομένο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι μέρος της Ελληνικής ιστορίας, αφού συμμάχησε με Ελληνικές πόλεις, πολέμησε με άλλες και γενικά είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα συμβάντα του Ελληνισμού τα χρόνια που έζησε! 

Όμως δεν βανδάλισαν μόνον την επιγραφή για τον Μέγα Αλέξανδρο.  Αντίστοιχες πινακίδες για την Ελληνικότητα των ιστορικών προσώπων είχαν τοποθετηθεί πριν από λίγες μέρες από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, επίσης στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών και στα αγάλματα του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φιλίππου Β’ και της μητέρας του Μακεδόνα στρατηλάτη, Ολυμπιάδας. Ωστόσο την νύχτα άγνωστοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς και ξήλωσαν και αυτές τις πινακίδες.

Σύμφωνα με την συμφωνία των Πρεσπών, αυτό το ζήτημα με τις πινακίδες έπρεπε να έχει λήξει εντός έξι μηνών! Και η ημερομηνία αυτή έχει περάσει… Γιατί αλήθεια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας αρκετά μέλη και υπουργοί και βουλευτές παρίσταναν τους “μακεδονομάχους” δεν καταγγέλλει την συμφωνία, αφού τα Σκόπια την έχουν παραβιάσει;

Ένα ακόμη δείγμα της πατριδοκάπηλης πολιτικής της Ν.Δ. στην προεκλογική περίοδο με την οποία εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/adika-panhgurizei-o-kotzias#ixzz5x8SQ1Wzh

Exit mobile version