Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η διγλωσσία μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης και το ανύπαρκτο κοινωνικό της έργο

Η διγλωσσία μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης και το ανύπαρκτο κοινωνικό της έργο

Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας αναφερθήκαμε στην αποδεδειγμένη σύμπραξη κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και στην μακρόχρονη κοινοβουλευτική τους ταύτιση της οποίας αποκορύφωμα αποτέλεσε η ψήφιση της πλειοψηφίας των νομοσχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, που στόχος της τελευταίας είναι ο «απεγκλωβισμός» από το αριστερό άρμα και η ανάδειξη των ιδεολογικών και ποιοτικών διαφορών που την καθιστούν ανώτερη και αποτελεσματικότερη από την προηγούμενη κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τις προσπάθειες της στην ενίσχυση του φιλολαϊκού της προφίλ, το οποίο όμως είναι καθήκον μας να αποδείξουμε ότι είναι ανύπαρκτο.

Σε μια απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων η κυβέρνηση ανήγγειλε ότι από εδώ και στο εξής οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν θα πληρώνουν τις υπηρεσίες του ΕΣΥ σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους, μέτρο το οποίο ασφαλώς και μας βρίσκει σύμφωνους ως προς την υλοποίηση του, αλλά μας καθιστά καχύποπτους ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης. Και οι λόγοι είναι προφανείς αφού η πολιτική της διαδρομή αναιρεί στην πράξη τους όψιμους φιλολαϊκούς σχεδιασμούς της.

Υπενθυμίζουμε ότι επί ημερών Σαμαρά και με Υπουργό Υγείας τον «ακραίο» Άδωνι Γεωργιάδη είχε προταθεί ως δημοσιονομικά ισοδύναμο μέτρο η καταβολή του ποσού των 25 ευρώ για κάθε Έλληνα που θα νοσηλευόταν σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο, κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την έντονη δυσφορία της κοινωνίας και απογοήτευσε όλους εκείνους που πίστεψαν στα μεγάλα λόγια της Νέας Δημοκρατίας περί γενναίων πολιτικών αποφάσεων που θα οδηγήσουν στο προσκήνιο τις λαϊκές ανάγκες.

Αλλά ας θυμηθούμε και την περίπτωση ενός άλλου φέρελπι δεξιού πολιτικού ο οποίος προσπάθησε σε προεκλογικό χρόνο να εξάρει την κοινωνική ευαισθησία του κόμματος του δηλώνοντας ότι με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο θεσμός της οικογένειας θα αποτελεί ξανά προτεραιότητα του κράτους, αφού για κάθε ελληνόπουλο που θα γεννιέται στην Ελλάδα θα καταβάλλεται άμεσα ειδικό επίδομα ύψους 2.000 ευρώ. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα η επίμαχη δήλωση «ανασκευάστηκε» με τον ίδιο τον Μητσοτάκη να δηλώνει ότι το επίδομα αυτό δε θα αφορά τους αποκλειστικά τους Έλληνες αλλά οποιαδήποτε οικογένεια.

Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν πολλά απλά υπενθυμίζουμε τα πιο ενδεικτικά, ώστε να πάψει επιτέλους αυτός ο μονόλογος της κυβέρνησης για το πόσο κοινωνικά ευαίσθητη είναι. Η αναλγησία που επέδειξε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και δε μπορεί να παραγραφεί ούτε με λεκτικούς λεονταρισμούς ούτε με ημίμετρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/h-diglwssia-mias-neofileleutherhs-kubernhshs-kai-to-anuparkto-koinwniko-ths#ixzz5x8YGEcz0

Exit mobile version