Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αρχίζει η περιφορά του δίσκου της επαιτείας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις χώρες της Ευρώπης

Αρχίζει η περιφορά του δίσκου της επαιτείας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις χώρες της Ευρώπης

Από αύριο, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει τις επισκέψεις του στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με ένα και μοναδικό σκοπό να πείσει τις κυβερνήσεις να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν αφήνουν όμως κανένα περιθώριο αισιοδοξίας στην Ν.Δ. και είναι περισσότερο κατηγορηματικοί ενάντια στο ελληνικό αίτημα. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πηγές, κατόπιν παρεμβάσεων από το εξωτερικό, απέσυρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το φορολογικό νομοσχέδιο, που έλεγε προεκλογικά ότι θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει και το οποίο είχε σκοπό να το καταθέσει τον Αύγουστο. Δεν κατέθεσε όμως τίποτε, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την αναξιοπιστία των προεκλογικών υποσχέσεων, που θα αποδειχθούν λόγια του αέρα.

Πέρα όμως από τα δυσμενή αντικειμενικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, που η Ν.Δ. τα γνώριζε και συνειδητά έλεγε προεκλογικά ψέματα, υπάρχει και το διεθνές περιβάλλον, που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Και δεν είναι μόνον το Χρηματιστήριο που καταρρέει και χάνει καθημερινά η ελληνική οικονομία εκατοντάδες εκατομμύρια, είναι η θύελλα μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που έρχεται. Μιας κρίσης, που οφείλεται τόσο στις αλλαγές στο επιτόκιο των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, όσο και στον οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και στην Γερμανία, η οποία μετά από πολλά χρόνια περνά σε ύφεση.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους τους Έλληνες ότι χωρίς μία αυθεντικά εθνική πολιτική, δεν είναι δυνατόν να σωθεί η εθνική μας οικονομία. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/archizei-h-perifora-tou-diskou-ths-epaiteias-apo-ton-kuriako-mhtsotakh-apo#ixzz5xEk6RDKV

Exit mobile version