Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Σκοπιανοί δεν δήλωσαν ποτέ ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!

Οι Σκοπιανοί δεν δήλωσαν ποτέ ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!

Στην γραμμή Κοτζιά και ο Βελόπουλος

Σε εφημερίδα, η οποία με καλή πρόθεση θίγει το ζήτημα της γνωστής πινακίδας κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπήρχε θέμα με τον τίτλο: “Πανηγύρια για το αυτονόητο” και υπότιτλο: “Ο ΣΥΡΙΖΑ χαίρεται που οι Σκοπιανοί ομολογούν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν… τελικά Έλληνας!”

Μόνο που οι Σκοπιανοί ποτέ δεν είπαν κάτι τέτοιο και δεν γράφει αυτό το πράγμα η εν λόγω πινακίδα! Παρασύρθηκαν ίσως από την δήλωση του Κοτζιά η οποία είχε ως εξής: “Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ. Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων  Ελλήνων. Πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού. Απάντηση σε όσους με έβρισαν.”

Στην ίδια γραμμή με τον Κοτζιά και το κόμμα Βελόπουλου που έγραψε σε ανακοίνωσή του: “Ο κ. Κοτζιάς θεωρεί πως η πινακίδα κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, πάνω στην οποία αναγράφεται ότι “Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας Ήρωας που ανήκει στην ιστορία των Αρχαίων Ελλήνων” είναι πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού…”

Για του λόγου το αληθές η πινακίδα, η οποία τοποθετήθηκε και προβλεπότανε από την συμφωνία των Πρεσπών να τοποθετηθεί αναγράφει τα παρακάτω:

«Προς τιμήν του Μεγάλου Αλέξανδρου, ιστορική φυσιογνωμία που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτισμική και ιστορική κληρονομία. Εδώ απεικονίζεται ως έφιππος πολεμιστής».

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν γράφει ΠΟΥΘΕΝΑ η πινακίδα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας, αλλά ότι αποτελεί μέρος της Ελληνικής ιστορίας και όχι μόνον, αλλά και της παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς! Ανήκει δηλαδή αναμφισβήτητα και είναι μέρος και της Περσικής Ιστορίας, αφού κατέκτησε την Περσία και μάλιστα ανήλθε στον θρόνο της! Όπως είναι και μέρος της Αιγυπτιακής ιστορίας, αφού οι επίγονοί του Πτολεμαίοι κυβέρνησαν στο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου την Αίγυπτο για 500 σχεδόν χρόνια!

Που βλέπουν λοιπόν ότι οι Σκοπιανοί παραδέχονται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας; Δεν το παραδέχονται!

Είναι ξεκάθαρο και αυτή είναι και η επίσημη ιστορική τους άποψη, ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν κάτι διαφορετικό από τους Έλληνες και αυτό δεν το πήραν πίσω με την συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα κάποιοι καθηγητές τους ομιλούν και για ξεχωριστή Μακεδονική γλώσσα στην αρχαιότητα παρ’ όλο το γεγονός ότι αυτό έχει απαντηθεί με στοιχεία από έγκριτους γλωσσολόγους.

Για το θέμα έγραψε ο συναγωνιστής Μιχαλολιάκος τα παρακάτω στο διαδίκτυο: “Η πινακίδα για τον Μ. Αλέξανδρο ότι αποτελεί “μέρος της Ελληνικής ιστορίας” είναι αόριστη, δεν λέει ευθέως ότι ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ και δεν αναιρεί τις ανθελληνικές θεωρίες των Σκοπίων. Ένας ακόμη σοβαρός λόγος, για τον οποίον πρέπει η Συμφωνία αυτή της ντροπής να καταργηθεί”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/oi-skopianoi-den-dhlwsan-pote-oti-o-megas-alejandros-htan-ellhnas#ixzz5xGeRR31a

Exit mobile version