Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκικές ασκήσεις μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ!

Τουρκικές ασκήσεις μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ!

Η “πατριωτική” πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτεται κάθε ημέρα όλο και περισσότερο. Οι ΗΠΑ ευθέως μας καλούν να συνεργαστούμε με την Τουρκία προς εκμετάλλευση του δικού μας φυσικού πλούτου, ενώ το ίδιο λέει και ο υπουργός εξωτερικών του Μητσοτάκη, Δένδιας! Απόλυτη σχέση με αυτό είχε και η σχετικά πρόσφατη προκλητική δήλωση του αμερικανού πρέσβη ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Ιόνιο και Δυτικά της Κρήτης είναι αναμφισβήτητα. Δηλαδή, τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Νότια της Κρήτης είναι αμφισβητούμενα;

Μέσα σε αυτό το κλίμα είχαμε γεγονότα, που δείχνουν ότι και με την Ν.Δ. η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ο γεωπολιτικός παρίας της περιοχής.

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε η Τουρκία αδιαφόρησε για την ανακοίνωση του State Department και απάντησε με την αποστολή του ερευνητικού BARBAROS HAYREDDİN PAŞA για έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Να είστε βέβαιοι ότι η Τουρκία δεν θα αδιαφορούσε εάν πραγματικά οι ΗΠΑ ασκούσαν την επιρροή τους στο ζήτημα. Όπως φαίνεται η ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν απλά για τα “μάτια” και άνευ ουσίας. Η Τουρκία συγχρόνως δέσμευσε και μεγάλη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και μάλιστα η περιοχή που δέσμευσε φθάνει στα όρια των χωρικών υδάτων του Καστελόριζου για ασκήσεις, για σήμερα 22 Αυγούστου.

Ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας και στα όρια των χωρικών μας υδάτων! Όλα δείχνουν ότι ευρισκόμεθα ενώπιον εξελίξεων πολύ δυσμενών για τα εθνικά μας συμφέροντα με απόλυτη συμφωνία της κυβερνήσεως της Ν.Δ.

Exit mobile version