Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο “εθνάρχης”, η Αίγινα, η Σαλαμίνα και η ελληνοτουρκική… φιλία!

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο “εθνάρχης”, η Αίγινα,  η Σαλαμίνα και η ελληνοτουρκική... φιλία!

Από το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη με το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ καλούσε την Ελλάδα από ανταγωνιστής να γίνει… συνεταίρος με την Τουρκία, απηχώντας και τις απόψεις του ίδιου του υπουργού εξωτερικών Δένδια, που δημόσια έκανε δηλώσεις για συνεργασία με την Τουρκία προς εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου, έκανε και μία αναφορά σε μία συνομιλία του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον παλαιότερο. Συγκεκριμένα έγραψε:

“Θυμάμαι ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ήταν υπέρμαχος της ελληνοτουρκικής φιλίας, μου έλεγε ότι οι Τούρκοι αισθάνονται όπως θα αισθανόμασταν και εμείς εάν η Σαλαμίνα και η Αίγινα ήταν τουρκικά νησιά. Θεωρώ, λοιπόν, ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε αυτή την ασφυξία της Τουρκίας…”!

Όπως αντιλαμβάνεστε και είναι εύκολα κατανοητό “Σαλαμίνα” και “Αίγινα” της Τουρκίας, που την κάνουν να ασφυκτιά γιατί είναι Ελληνικά, είναι η Χίος, η Λέσβος και η Σάμος! Μόνο που τα νησιά αυτά ήταν χιλιάδες χρόνια Ελληνικά πριν καν έλθουν μετά το 1.000 μ.Χ οι Τούρκοι στην Μικρά Ασία από τις στέπες της Ανατολής.

ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ: ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ! ΠΛΗΡΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ…

Exit mobile version