Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πράσινο φως για το Ελληνικό από τους Αρχαιολόγους…

Πράσινο φως για το Ελληνικό από τους Αρχαιολόγους...

Μέχρι πριν λίγους μήνες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απαιτούσε για τα περίφημα έργα του Ελληνικού, που ξεπουλήθηκε κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί συγκριτικά για την αξία του, να έχει λόγο γιατί αποδεδειγμένα η περιοχή είναι περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος! 

Με την αλλαγή της κυβερνήσεως όμως φαίνεται πως άλλαξε και η γνώμη των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και γνωμοδότησε θετικά ως προς την αλλαγή της υπουργικής απόφασης της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε να ελέγχει η Αρχαιολογία κάθε μελέτη και κάθε σχέδιο στα έργα που θα γίνουν σε μία έκταση έξι χιλιάδων στρεμμάτων!

Η αλλαγή της αποφάσεως του ΚΑΣ δείχνει ξεκάθαρα ότι λειτουργεί όχι με γνώμονα την επιστήμη της αρχαιολογίας και την προστασία των αρχαιολογικών χώρων, αλλά με γνώμονα τι θέλει η κάθε κυβέρνηση. Και αυτό είναι πράγματι θλιβερό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με λαμπρό παρελθόν και με ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικούς θησαυρούς. Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα καταστραφούν ή θα θαφτούν με χώμα αρχαιολογικοί θησαυροί και τόποι Ιεροί του Ελληνισμού για να προχωρήσει η περίφημη “ανάπτυξη”…

Exit mobile version