Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκική μειονότητα και στα Δωδεκάνησα θέλει η Άγκυρα!

Τουρκική μειονότητα και στα Δωδεκάνησα θέλει η Άγκυρα!

Μετά την πρωτοφανή πρόκληση ότι η Σαμοθράκη και όχι μόνον είναι τουρκικό νησί, νέα πρόκληση με προέλευση αυτό το ίδιο το τουρκικό κράτος, με το οποίο έχει άμεση σχέση ο Μουσταφά Καϊμακτσί, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Ένωσης “τούρκων” Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου! Κατηγορεί την Ελλάδα ότι έκλεισε πέντε μειονοτικά σχολεία στα Δωδεκάνησα λέγοντας στην ανακοίνωση που μοίρασε στα ΜΜΕ και η οποία προβλήθηκε ιδιαίτερα σε τουρκικές εφημερίδες ότι “Η Ελλάδα περιορίζει το δικαίωμα των Τούρκων σε Ρόδο και Κω στην εκπαίδευση, επιδιώκοντας την αφομοίωσή τους. Ζητάμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα που έχουν καθοριστεί για τις μειονότητες από τον ΟΗΕ και να ανοίξει πάλι τα σχολεία, που παρέχουν εκπαίδευση στην τουρκική γλώσσα”.

Μιλάμε για ελάχιστες χιλιάδες μουσουλμάνων, Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν προκαλέσει κανένα πρόβλημα με την συμπεριφορά τους στην Ελλάδα και σίγουρα δεν τους εκφράζει ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος Καϊμακτσί.

Η ενέργειά του όμως αυτή δείχνει τις προθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες είναι ξεκάθαρα επεκτατικές εις βάρος της Ελλάδος. Την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις των Αθηνών είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι Ν.Δ., είτε είναι ΠΑΣΟΚ κατ’ εντολή των ΗΠΑ συνεχίζουν την ολέθρια και επικίνδυνη πολιτική της “ελληνοτουρκικής φιλίας”.

Exit mobile version