Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απύθμενο το τουρκικό θράσος – Ο Ερντογάν παραπονιέται ότι οι επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών είναι απειλή για τα συμφέροντα της τουρκίας

Απύθμενο το τουρκικό θράσος - Ο Ερντογάν παραπονιέται ότι οι επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών είναι απειλή για τα συμφέροντα της τουρκίας

Με ύπουλα και αθέμιτα μέσα προσπαθεί ο Ερντογάν να διατηρήσει τα παράνομα φυλάκια που έχει εγκαταστήσει μέσα στο έδαφος της Συρίας, αμέσως μετά την υπερκέραση και αποκοπή του κατοχικού τουρκικού φυλακίου στην Μορέκ έσπευσε να κλαφτεί στην Ρωσία ότι οι επιχειρήσεις του Συριακού Στρατού κατά των τζιχαντιστών στην Ιντιλίμπ είναι απειλή για τα εθνικά συμφέροντα της τουρκίας.

Την περασμένη εβδομάδα ο Συριακός Στρατός κατάφερε να απελευθερώσει την πόλη Χαν Σεϊχούν από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές που αποδεδειγμένα υποστηρίζονται άμεσα και φανερά από την τουρκία. Επιπροσθέτως αυτή η θετική εξέλιξη για την Συρία ήταν εξαιρετικά δυσμενής για τον τουρκικό στρατό κατοχής που έχει στήσει “φυλάκια παρατήρησης” στην επαρχία Ιντλίμπ.

Στην πραγματικότητα αυτά τα φυλάκια λειτουργούν πρωτίστως ως βάσεις κατοχής του τουρκικού στρατού. Βέβαια μετά την ανακατάληψη της Χαν Σεϊχούν μέσα στην υπερκερασμένη τουρκική προφυλακή της Μορέκ βρήκαν καταφύγιο πολυάριθμοι τουρκόφιλοι τρομοκράτες τζιχαντιστές που λυμαίνονται εκείνη την περιοχή της Συριακής επαρχίας της Ιντλίμπ.

Ανήσυχος με την δυσμενή εξέλιξη των κατακτητικών του σχεδίων ο Ερντογάν έσπευσε με θράσος χιλίων πιθήκων να κλαφτεί στην Ρωσία ότι οι επιχειρήσεις του Συριακού Στρατού κατά των τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ είναι απειλή για την εθνική ασφάλεια της τουρκίας.

Σίγουρα ο Ερντογάν βλέπει με τρόμο την επόμενη κίνηση τανάλια του Συριακού Στρατού όπου και θα αποκόψει άλλες δύο κατοχικές προφυλακές του στο Νότιο Ιντλίμπ, μία ανατολικά στην Surman και την άλλη δυτικά στην Maidan Ghazal.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version