Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται παγκόσμια οικονομική θύελλα

Έρχεται παγκόσμια οικονομική θύελλα

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται “ανάπτυξη” και όσοι από συμφέρον ταπεινό έλαβαν υποσχέσεις για διορισμούς και “μίζες”, μάλλον θα απογοητευτούν. Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα όλα δείχνουν πως οδηγείται σε μία σοβαρή κρίση. Τις τελευταίες ημέρες ενισχύονται οι απώλειες στη Γουόλ Στριτ, μετά τις απειλές που εκτόξευσε νωρίτερα σήμερα εναντίον της Κίνας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τους επενδυτές να φοβούνται μια κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 2,01% γύρω στις 20.10 (ώρα Ελλάδας) ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κατέγραφε πτώση 2,49%, στις 7.792,75 μονάδες.

Σε απάντηση η Κίνα ανακοίνωσε χθες την επιβολή νέων τελωνειακών δασμών σε αμερικανικά αγαθά αξίας περίπου 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σηματοδοτεί την τελευταία κλιμάκωση στην παρατεταμένη εμπορική διένεξη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Είναι βέβαιο ότι η κρίση αυτή θα κτυπήσει καίρια την Ευρώπη και ασφαλώς και την Ελλάδα και σαν επακόλουθο ενός νέου οικονομικού και κοινωνικού σκηνικού θα δημιουργηθούν και νέα πολιτικά δεδομένα.

Exit mobile version