Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εξευτελιστική “ακτινογραφία” τριών Ελλήνων Πρωθυπουργών, με τα μάτια της Μέρκελ

Εξευτελιστική “ακτινογραφία” τριών Ελλήνων Πρωθυπουργών, με τα μάτια της Μέρκελ

Καθόλου κολακευτική η «ακτινογραφία» Σαμαρά, Τσίπρα και Μητσοτάκη από την Deutsche Welle σε αφιέρωμα εν όψει της επισκέψεως Μητσοτάκη στο Βερολίνο! Οι αναφορές στην ουσία θάβουν τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο  χαρακτηρίζουν ως αναξιόπιστο, μιλούν για τη μυστική συνάντηση που είχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τις διαβεβαιώσεις που είχαν δώσει στο Βερολίνο, ενώ καίνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο αναφέρουν ότι αν και δεν τον εμπιστεύονταν η στάση του στο Σκοπιανό ήταν μια καλή αρχή στις σχέσεις τους! Οτι δεσμεύθηκε δηλαδή ότι δεν θα αλλάξει τη συμφωνία!

Η Deutsche Welle, αναφέρει ότι ο τελευταίος νεοδημοκράτης πρωθυπουργός που είχε επισκεφθεί το Βερολίνο ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, τον Σεπτέμβριο του 2014: «Η επίσκεψη θεωρήθηκε αποτυχία. Παρ’ ότι ο τότε Ελληνας πρέσβης στη Γερμανία είχε έγκαιρα προειδοποιήσει το Μαξίμου για αυτό τον κίνδυνο, ο κ. Σαμαράς το αγνόησε. Πίστευε ότι θα καταφέρει να κερδίσει τη στήριξη της Ανγκελα Μέρκελ στην αντιπαράθεση με την τρόικα για ελαφρύνσεις. Τα επιχειρήματα και τα διαγράμματα που παρουσίασε η ελληνική αντιπροσωπεία δεν εντυπωσίασαν την καγκελάριο. Εκτίμησε ότι όπως και στο παρελθόν ο κ. Σαμαράς έδινε υποσχέσεις χωρίς αυτές να έχουν αντίκρισμα.»

Η «ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ» ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: “Για μια ακόμη φορά το Βερολίνο διαπίστωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ανατρεπτική δύναμη συνιστούσε και ούτε στόχευε στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη”.

«Λίγες εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του κ. Σαμαρά τον Σεπτέμβριο του 2014 πραγματοποιείται στο Βερολίνο μια ίσως σημαντικότερη συνάντηση. Με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού Εργασίας και άλλοτε εκτελεστικού συμβούλου της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν στελέχη των γερμανικών υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας συζητούσαν για ώρες στο υπουργείο Εργασίας (και όχι σε ρεστοράν όπως γράφτηκε) με τους Γιάννη Δραγασάκη, Γιώργο Σταθάκη αλλά και Γιώργο Χουλιαράκη. Οι Γερμανοί τεχνοκράτες κυριολεκτικά “ανέκριναν” τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ για τις προθέσεις τους εφόσον αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Για μια ακόμη φορά το Βερολίνο διαπίστωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ανατρεπτική δύναμη συνιστούσε και ούτε στόχευε στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.»

ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – “Ο μικρός μαθαίνει γρήγορα”!!!

“Ο μικρός μαθαίνει γρήγορα” έλεγε σε συνεργάτες της για τον Αλέξη Τσίπρα, η καγκελάριος. Βέβαια και η ίδια φρόντιζε να του δίνει συμβουλές του είδους ότι τα πιο σκληρά μέτρα θα πρέπει να τα πάρει στην αρχή. Η σύμπλευση στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος μετά την έξαρση των προσφυγικών ροών και πολύ περισσότερο η Συμφωνία των Πρεσπών ανέδειξαν τον Αλέξη Τσίπρα οριστικά σε αξιόπιστο εταίρο όχι μόνο της γερμανικής κυβέρνησης. Καθόλου λοιπόν τυχαίο που η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2019, σε μια περίοδο που τίθεται θέμα συνοχής της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και αναστολής περαιτέρω περικοπών στις συντάξεις. Η δήλωση της καγκελαρίου μετά την ήττα του κ. Τσίπρα ότι συνεργάστηκε μαζί του “πάρα πολύ καλά”, ότι είχαν μια ανοιχτή και έντιμη σχέση εμπιστοσύνης δεν ήταν απλά μια δήλωση αβρότητας», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΘΕΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»!!!

«Η διαβεβαίωση που έλαβε στο μεταξύ το Βερολίνο από τη νέα ελληνική κυβέρνηση ότι στην περίπτωση των Πρεσπών ισχύει η αρχή του pacta sunt servanda ήταν μια πρώτη σημαντική χειρονομία για την ανάπτυξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης. Οπωσδήποτε δημιουργούν καλές εντυπώσεις οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που εξ αρχής έχει αναλάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Συνεπώς θα πρέπει να αναμένεται ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα κατά τη συνάντηση Μέρκελ-Μητσοτάκη θα είναι θετική.»

Κάπως έτσι βλέπουν οι ξένοι ηγέτες (όχι μόνον η Μέρκελ) τους Έλληνες πρωθυπουργούς: Περίπου ως… βλάκα, θεώρησαν τον Αντώνη Σαμαρά που ήθελε σύμμαχο την Μέρκελ στις… φοροελαφρύνσεις (!), ως «παιδί για τα θελήματα» τον… επαναστάτη Τσίπρα και όσον αφορά τον «μακεδονομάχο» Μητσοτάκη, τα λόγια είναι περιττά… Είχε «συνθηκολογήσει» για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και στην Ελλάδα φρόντιζε να στέλνει τους Αδωνοβορίδηδες στα συλλαλητήρια για να μαζεύουν ψήφους…

Exit mobile version