Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προσωρινό «φρένο» στον Σαλβίνι – Ο Κόντε έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Προσωρινό «φρένο» στον Σαλβίνι - Ο Κόντε έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ – Η συμφωνία των δύο κομμάτων βάζει φρένο στις πρόωρες εκλογές που επιχείρησε να προκαλέσει ο Ματέο Σαλβίνι – Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πατριωτικό κίνημα στην Ιταλία θα βγει ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ στις επόμενες εκλογές μετά από αυτές τις μεθοδεύσεις.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ανέθεσε την εντολή σχηματισμού νέας ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού του Κινήματος των 5 Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος στον απερχόμενο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. Τόσο το Κίνημα των 5 Αστέρων, όσο και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο Ματαρέλα ότι θα βάλουν στην άκρη την πολιτική τους αντιπαλότητα και θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν την νέα ιταλική κυβέρνηση. Ο Τζουζέπε Κόντε θα πρέπει εντός των προσεχών ημερών να υποβάλει στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας τον κατάλογο με τα ονόματα των υπουργών και να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης των δύο σωμάτων του ιταλικού κοινοβουλίου.

Η συμφωνία των δύο κομμάτων – εφόσον τελικά ολοκληρωθεί, βάζει φρένο στις πρόωρες εκλογές που επιχείρησε να προκαλέσει ο Ματέο Σαλβίνι. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πατριωτικό κίνημα στην Ιταλία θα βγει ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ στις επόμενες εκλογές μετά από αυτές τις μεθοδεύσεις. Ο Ματέο Σαλβίνι καθώς και η Λέγκα απολαμβάνουν την στήριξη της πλειοψηφίας των Ιταλών πολιτών που θα ήθελαν μια καθαρή Πατριωτική κυβέρνηση στην Ιταλία.

Με τις ΘΕΤΙΚΕΣ αυτές εξελίξεις, ανοίγει διάπλατα και ο δρόμος για την εκλογική συμμαχία όλων των Εθνικών δυνάμεων της Ιταλίας. Στο χέρι τους είναι πλέον να διεκδικήσουν την διακυβέρνηση της χώρας και να εγκαταλείψουν τις αδιέξοδες συνεργασίες με ετερόκλητους πολιτικούς σχηματισμούς που χρησιμοποιεί το Σύστημα για να διαιωνίζει την κυριαρχία του.

Exit mobile version