Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκικά F-16 πάνω από την Χίο! Τι άλλαξε τελικά με την Νέα Δημοκρατία;

Τουρκικά F-16 πάνω από την Χίο! Τι άλλαξε τελικά με την Νέα Δημοκρατία;

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και η κυβέρνηση των Αθηνών να σφυρίζει αδιάφορα. Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, δύο τουρκικά F-16, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν πάνω από τις Οινούσες σε ύψος 22.000 ποδών, στις 15:14 μ.μ., και στη συνέχεια ο νούμερο ένα του σχηματισμού πέταξε πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Χίου στα 20.000 πόδια, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Επίσης από το πρωί μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου είχαμε συνεχείς εξόδους τουρκικών μαχητικών από το προκεχωρημένο αεροδρόμιο του Ντάλαμαν όπου έχουν αναπτυχθεί αεροσκάφη από τις πτέρυγες μάχης του Μπαλίκεσιρ, της Μπαντίρμα και του Ικονίου.

Επίσης προς την περιοχή ανατολικά του Καστελόριζου κατευθύνεται το σκάφος Ορούτς Ρέις. Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του στην Κωνσταντινούπολη και τώρα κατευθύνεται στο λιμάνι της Σελεύκειας ανατολικά του Καστελόριζου, με τα τουρκικά ΜΜΕ να δίνουν ιδιαίτερη προβολή στο θέμα δείχνοντας βίντεο από τον πλου του τουρκικού σκάφους.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ στις αρχές του μήνα είχε δηλώσει πως περί τα τέλη Αυγούστου η Τουρκία θα στείλει στην Ανατολική Μεσόγειο και το έτερο ερευνητικό της σκάφος για έρευνες.

Τι άλλαξε αλήθεια “πατριώτες”, που ψηφίσατε Νέα Δημοκρατία για μία “πατριωτική” πολιτική απέναντι στην Τουρκία; Είτε Σαμαράς είναι στην κυβέρνηση, είτε Παπανδρέου, είτε Τσίπρας, είτε Μητσοτάκης η πολιτική του κράτους των Αθηνών θα είναι μία πολιτική ραγιάδων. Μόνο με μία κυβέρνηση αληθινά εθνική δεν θα είχαν το θράσος οι Τούρκοι να παραβιάζουν καθημερινά την εθνική μας κυριαρχία. 

Exit mobile version