Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η διαχρονικά εσκεμμένη απαξίωση της ΔΕΗ φέρνει το ξεπούλημα της από τους πολιτικάντηδες της ΝΔ

Η διαχρονικά εσκεμμένη απαξίωση της ΔΕΗ φέρνει το ξεπούλημα της από τους πολιτικάντηδες της ΝΔ

Η διαχρονική απαξίωση της ΔΕΗ από όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης έχει φέρει σήμερα την πάλαι ποτέ κραταιά δημόσια επιχείρηση ενέργειας στο χείλος της πτώχευσης, όμως είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτή η απαξίωση ήταν εσκεμμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία έτσι ώστε στην κατάλληλη στιγμή με την απαραίτητη βοήθεια των εγχώριων πολιτικάντηδων να γίνει η υφαρπαγή και αυτής της περιουσίας του Ελληνικού λαού από ξένα συμφέροντα.

Στις 13 Ιουλίου 2019 ο νεότευκτος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης έκανε μια εσπευσμένη δήλωση για την ΔΕΗ. Για την ακρίβεια είχε τότε δηλώσει στην τηλεόραση του φιλόξενου για την Νέα Δημοκρατία ΣΚΑΪ ότι “η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε να αγοράσει κολώνες, είναι σε άσχημη κατάσταση, δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει”.

Επεξηγηματικά λίγες μόνο μέρες μετά την αλλαγή σκυτάλης από ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ, ο Χατζηδάκης με μεγάλη σπουδή είχε σπεύσει να ρίξει κάποιες σπόντες για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εταιρίας ενέργειας της Πατρίδας μας. Η κύρια σπόντα ήταν ότι η ΔΕΗ χρειάζεται έσοδα έτσι ώστε να θέλει κάποιο ιδιωτικό συμφέρον να την εξαγοράσει, αποδεδειγμένως ιστορικά σε αυτές τις προπτώσεις επί πινακίου φακής.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΕΗ έχει περιέλθει στην σημερινή τραγική κατάσταση από εσκεμμένες αποφάσεις και πολιτικές των Βρυξελλών και του εγχώριου κλεπτοκρατικού αριστεροδεξιού τόξου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι δημοπρασίες με οριζόμενες τιμές εκκίνησης κάτω από εκείνες της χονδρεμπορικής αγοράς, ο υψηλός δανεισμός και κυριότερα το 2015 το τρίτο μνημόνιο και η υποχρεωτική μείωση του ποσοστού της ΔΕΗ λόγω της ευρωπαϊκής οδηγίας για την “απελευθέρωση της αγοράς του ηλεκτρισμού”.

Επιπροσθέτως στις 29 Αυγούστου 2019 ο νεοδιοριζόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης αποκάλυψε ότι η ΔΕΗ μπαίνει μέσα και συνεχίζει να λειτουργεί μόνο με ενέσεις ρευστότητας και όχι από τη δική της ικανότητα να παράγει έσοδα.

Συμπερασματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε άμεσα τα πρώτα δείγματα ότι συστηματικά ετοιμάζει το έδαφος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ξένα συμφέροντα.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version