Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το θράσος της ΝΔ να μιλάει για… Λαϊκισμό

Το θράσος της ΝΔ να μιλάει για... Λαϊκισμό

Έκαναν προεκλογική εκστρατεία με συνθήματα της Χρυσής Αυγής, τα οποία φυσικά και δεν πίστευαν

Δεν χάνει ευκαιρία η Νέα Δημοκρατία να εμφανίζεται ως το “σοβαρό” φιλελεύθερο κόμμα, το οποίο απεχθάνεται τον λαϊκισμό! Και καλά να το λέει αυτό προεκλογικά για να πείσει όσους έπεισε και πράγματι αυτό το έπραξε επιτυχώς, αλλά να το λέει και μετά τις εκλογές;

Έχει θράσος να μιλάει για Λαϊκισμό η ΝΔ, που κέρδισε το 40% με ΨΕΜΑΤΑ, που παριστάνανε σημερινοί υπουργοί της κυβερνήσεώς της στα συλλαλητήρια τους «Μακεδονομάχους» και δήλωναν ότι θα καταργήσουν την συμφωνία των Πρεσπών και σήμερα χωρίς ΝΤΡΟΠΗ εφαρμόζουν την Συμφωνία των Πρεσπών μαζί με αυτούς (ΜΑΥΡΩΤΑΣ κλπ.), που ψήφισαν στην βουλή τις Πρέσπες!” και όχι μόνον…

Σε θέσεις κυβερνητικές έχουν διορίσει σεσημασμένους εθνομηδενιστές, που άλλοι εξ αυτών υποστηρίζουν την ύπαρξη “μακεδονικής εθνότητας” στην Ελλάδα και άλλοι την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Το περίφημο σύνθημα “να φύγει η αριστερά”

Όσο για το περίφημο σύνθημά τους το προεκλογικό ότι πρέπει όλοι να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία για να φύγει η αριστερά, το είδαμε στην πράξη πόσο το πίστευαν με τους διορισμούς αμετανόητων κομμουνιστών σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις και βεβαίως ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο υπουργικό συμβούλιο.

Ας δούμε όμως από την πλευρά της αντίπερα όχθης το παράπονο των πολιτικά και ηθικά χρεοκοπημένων υποστηρικτών της αριστεράς, οι οποίοι καταγγέλλουν και αυτοί (μετά τις εκλογές…) την Νέα Δημοκρατία για τον λαϊκισμό, με τον οποίο έκανε προεκλογικό αγώνα. Συγκεκριμένα διαβάζουμε:
“Κουτί της Πανδώρας, Νίκος Παπαδογιάννης, Η ραψωδία της ξενοφοβίας: “H σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό ζήτημα ήταν μία από τις παντιέρες που σήκωσε ψηλά η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική περίοδο, όταν υπολόγισε –σωστά- ότι η κρίσιμη μάζα των πατριδόπληκτων χρυσαυγιτών ψηφοφόρων θα μπορούσε να της χαρίσει την αυτοδυναμία…”

Είναι αλήθεια ότι με ψέματα και απάτες κατόρθωσαν να πάρουν το 40% και να κερδίσουν τόσο στις Ευρωεκλογές, όσο και στις Εθνικές Εκλογές με την βοήθεια όμως και μιας πέμπτης φάλαγγας κάποιων που παρίσταναν τους εθνικιστές και τους εξαγόρασαν, μεγάλο μέρος των πατριωτών που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή.

Άκρατος λαϊκισμός και μεγάλα λόγια και για την οικονομία

Θα ήταν παράλειψη βεβαίως να μην αναφερθούμε και στον άκρατο λαϊκισμό της Νέας Δημοκρατίας εις ό,τι αφορά τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις που έδωσε για την οικονομία. Και δεν έχουν περάσει παρά μόνον λίγες εβδομάδες από την 7η Ιουλίου 2019 και ούτε φαίνεται στον ορίζοντα κάποια σοβαρή προοπτική μειώσεως της ανεργίας, ούτε βεβαίως αναπτύξεως. Η κατάργηση των τεκμηρίων ανεβλήθη επ’ αόριστον (για τα επόμενα χρόνια…), το ίδιο και οι φοροελαφρύνσεις και όσο για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2021. Αυτά όμως δεν τα έλεγαν προεκλογικά…

Μάλιστα, τις περασμένες ημέρες, δημοσιεύθηκε και η έκθεση του οίκου αξιολόγησης Moody’s σύμφωνα με την οποία υπάρχει αβεβαιότητα για ανάπτυξη στην Ελλάδα λόγω της διαφθοράς, του δημογραφικού προβλήματος και των δυσμενών προοπτικών αναπτύξεως. Επί πλέον η έκθεση τονίζει ότι είναι εξαιρετικά υψηλά τα επίπεδα πλούτου συγκριτικά με άλλες χώρες που ευρίσκονται στην ίδια οικονομική κατάσταση! Αυτό σαν απάντηση όχι μόνον στην Ν.Δ. που κυβερνά σήμερα, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν μείωσε τα προνόμια των λίγων για χάρη των πολλών. Επί πλέον, σοβαρές αδυναμίες ευρίσκει στο τραπεζικό κλάδο, που αποτελεί αιμορραγούσα πληγή για την πατρίδα μας και την έχει πληρώσει ακριβά ο Ελληνικός Λαός και δεν αποκλείεται με τον Μητσοτάκη να την ξαναπληρώσει.

Συμπερασματικά, η Ν.Δ. κέρδισε με αυτό το συντριπτικό ποσοστό τις εκλογές και κατόρθωσε να θέσει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτός Βουλής όπως υπερηφανεύθηκε στο Παρίσι ο Μητσοτάκης γιατί με την βοήθεια των χρυσοκάνθαρων ΜΜΕ πούλησε έναν άκρατο λαϊκισμό στα εθνικά θέματα, στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της οικονομίας.

Καμιά αριστερά δεν έφυγε και το πλέον βέβαιο είναι ότι με τον Μητσοτάκη θα επιστρέψει περισσότερο δυνατή. Μεγάλο λάθος από αρκετούς πατριώτες και εθνικιστές ότι δεν ακολούθησαν την φωνή της συνειδήσεώς τους, όσοι διαθέτουν, και ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία που σήμερα την υβρίζουν.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Exit mobile version