Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέγιστος κίνδυνος εθνικής ασφάλειας η διαρκής και έντονη εισβολή λαθρομεταναστών από την Τουρκία

Μέγιστος κίνδυνος εθνικής ασφάλειας η διαρκής και έντονη εισβολή λαθρομεταναστών από την Τουρκία

Αντί για σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα για την ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης και κατά επέκταση του λαθρεποικισμού της Πατρίδας μας, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απλά συζητάει την κατάσταση στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζοντας στην πραγματικότητα κατά γράμμα την αντεθνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 31 Αυγούστου 2019 συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα την “διαμόρφωση μίας νέας σθεναρής πολιτικής στο μεταναστευτικό που θα αντιμετωπίζει την σταθερή αύξηση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών στα νησιά του Αιγαίου”.

Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει την καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μείζον λαθρομεταναστευτικό θέμα που καθημερινά βάζει σε κίνδυνο τους Έλληνες πολίτες. Αναλυτικά μερικά από τα πιο βασικά προβλήματα που δημιουργούν οι λαθρομετανάστες εις βάρος των Ελλήνων πολιτών είναι στην εργασία, στο ασφαλιστικό, στην υγεία και στην εσωτερική ασφάλεια.

Τώρα το παραπάνω ΚΥΣΕΑ υποτίθεται ότι ανέλυσε σε βάθος την σχετική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και κατέληξε στις ακόλουθες αποφάσεις, οι οποίες και αντιστοίχως θα σχολιαστούν.

1. Αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών/προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας.

Από τα παραπάνω λεγόμενα είναι προφανές ότι θα γεμίσει όλη η Ελλάδα λαθρομετανάστες.

2. Άμεση μεταφορά από τα νησιά 116 ασυνόδευτων παιδιών για επανένωση με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες ολοκληρώθηκε ήδη η σχετική συνεννόηση. Επίκειται τις επόμενες εβδομάδες η μετακίνηση επιπλέον 250 ασυνόδευτων παιδιών σε ασφαλείς δομές της ενδοχώρας.

Είναι απίστευτο ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, πάντως σε κάθε περίπτωση αρκετά από αυτά τα “ασυνόδευτα παιδιά” αποδείχθηκαν τριαντάρηδες ενήλικοι.

3. Αύξηση της επιτήρησης των συνόρων, σε συνεργασία τόσο με τη FRONTEX και τις ευρωπαϊκές αρχές, όσο και με το ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά άμεσα η υιοθέτηση -μετά από 4,5 χρόνια αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης- του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) – ένα σύστημα προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ που διασυνδέει τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών («απλές» και θερμικές κάμερες, drones κ.λπ.).

Η επιτήρηση είναι καλή για την άμεση αναχαίτιση των λαθρομεταναστών αλλά το ΚΥΣΕΑ δεν παρουσίασε την σχετική πολιτική αποτελεσματικής ανάσχεσης της λαθρομετανάστευσης. Δηλαδή απλά θα τους βλέπουμε καλύτερα να έρχονται;

4. Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, με κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης προσφυγών με στόχο, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης χορήγησης ασύλου, να προχωρά άμεσα η διαδικασία επιστροφής του αιτούντος στη χώρα από την οποία προήλθε. Πάντα με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο και για την πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης & Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει και η Τουρκία να αναλάβει με συνέπεια τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Ειλικρινά ποιός περιμένει ο Ερντογάν να σταματήσει την λαθρομετανάστευση προς την Ελλάδα που ωφελεί πολλαπλά την εξωτερική του επεκτατική πολιτική. Ειδικότερα σήμερα με την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας, οι χιλιάδες τζιχαντιστές τρομοκράτες που προσωρινά καταφεύγουν στην Τουρκία είναι σίγουρο ότι σε κάποια στιγμή θα εύκολα θα μεταπηδήσουν στην Ελλάδα.

5. Αύξηση των ελέγχων της Αστυνομίας σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα για τον εντοπισμό προσώπων που είχαν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε από τα δικαστήρια. Σημειώνεται ότι υπάρχουν αρκετές χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις για τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία ενέργεια και από τις οποίες η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει περίπου 1000 πρόσωπα για τα οποία δρομολογείται η διαδικασία επιστροφής τους.

Είναι προφανές ότι η Αστυνομία θα βρει χιλιάδες τέτοιους λαθρομετανάστες. Όσο για την διαδικασία επιστροφής τους πόσο αποτελεσματική θα είναι όταν συνεχίζουν να ισχύουν όλες οι ευεργετικές διατάξεις που στην ουσία προσκαλούν τους λαθρομετανάστες στην Πατρίδα μας;

6. Άμεση προμήθεια 10 νέων ευέλικτων μικρών σκαφών για ταχύτατη αντίδραση σε περίπτωση εντοπισμού κινήσεων μεταφοράς μεταναστών/προσφύγων από κυκλώματα διακίνησης που εκκινούν από τα τουρκικά παράλια προς τα Ελληνικά νησιά.

Η σωστή απόφαση θα ήταν η εξαγγελία μιας αναβάθμισης του Λιμενικού Σώματος με βαρύτερο οπλισμό, καλύτερο εξοπλισμό επιτήρησης και προπάντων αποτελεσματικών κανόνων εμπλοκής με τις λαθρομεταναστευτικές λέμβους αλλά και την τουρκική ακτοφυλακή.

7. Στήριξη των τοπικών κοινωνιών με ενδυνάμωση των απαραίτητων υποδομών και προσωπικού (π.χ. ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Λέσβου).

Μεταδοτικές ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί από την Ελλάδα για δεκαετίες έχουν επανέλθει λόγω των λαθρομεταναστών, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα και ο τουρισμός έχει λάβει ένα σοβαρό χτύπημα από την παραβατική συμπεριφορά των λαθροεισβολέων.

Συμπερασματικά από την παραπάνω σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ ακούσαμε μερικά ακόμη λόγια του αέρα από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, μια αντεθνική πολιτική που στην ουσία προσκαλεί την λαθρομετανάστευση και τον λαθρεποικισμό στην Ελλάδα.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version