Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή και οι εκλογές του Βραδεμβούργου

Η Χρυσή Αυγή και οι εκλογές του Βραδεμβούργου

Για μια ακόμη φορά “Η εφημερίδα των συντακτών”, η οποία εργολαβικά συκοφαντεί την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ασχολήθηκε με το Κίνημά μας και με το γεγονός ότι ένας Γερμανός, ο οποίος είναι υποψήφιος στις εκλογές του Βραδεμβούργου είχε συμμετάσχει στην πορεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για τα Ίμια το 2007. 

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα της γνωστής φυλλάδας είχε ως εξής: “Σημαντικό πλήγμα για το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία») αποτελεί η χτεσινή αποκάλυψη του περιοδικού «Der Spiegel» ότι ο Αντρέας Κάλμπιτς, επικεφαλής του κόμματος στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου, μετείχε στην ετήσια φιέστα της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου του 2007, μαζί με 13 άλλους Γερμανούς, μεταξύ των οποίων και ο τότε επικεφαλής του νεοναζιστικού NPD Ούντο Φόιγκτ. Το AfD διεκδικεί -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- ακόμα και την πρώτη θέση στις αυριανές τοπικές εκλογές, με ποσοστό γύρω στο 20%.

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε το δημοσίευμα του «Der Spiegel» ο Κάλμπιτς παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, αλλά επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από τους άλλους Γερμανούς που συμμετείχαν, υποστηρίζοντας ότι δεν έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο και αποφεύγοντας να μιλήσει για τον Φόιγκτ. Στις εκλογές της Κυριακής, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, η AfD θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στο Βρανδεμβούργο με ποσοστό κοντά στο 21%, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς όλα τα κόμματα αποκλείουν συνεργασία μαζί της.”

Για του λόγου το αληθές, πράγματι συμμετείχαν στην πορεία μας και εκείνης της χρονιάς Ευρωπαίοι Εθνικιστές από την Ιταλία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ισπανία και την Ρουμανία. Δεν αποκλείεται να ήταν και ο υποψήφιος Αντρέα Κάλμπιτς. Από εκεί και πέρα η συγκέντρωση και η πορεία αυτή ήταν ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ και όχι ναζιστική προς Τιμήν τριών Γενναίων Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν στο καθήκον. 

Exit mobile version