Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι S-300 και ένα άρθρο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Οι S-300 και ένα άρθρο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Με αφορμή την προμήθεια από την Τουρκία του αντιαεροπορικού συστήματος S-400, πρέπει να θυμηθούμε ότι έχει και η Ελλάδα το σύστημα S-300, το οποίο εάν υπήρχε κυβέρνηση εθνική, ασφαλώς και θα ήταν απόλυτα λειτουργικό και δεν είναι! Για το θέμα αυτό υπάρχει ένα εξαιρετικό άρθρο από τον κ. Γ. Λιναρδή στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”, που κυκλοφορεί.

Το σύστημα αυτό έφτασε στην Κρήτη το 1999 και έγινε μία και μόνον βολή το 2013, η οποία παρουσιάστηκε με πανηγυρικό τρόπο ως εξής:

“14/12/2013: “Μια νέα εποχή για τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας ξεκίνησε από χθες. Μετά την απόλυτα επιτυχημένη δοκιμή από το Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, του Ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος μακρού βεληνεκούς S-300PMU-1, έστω και μετά από 14 χρόνια αναμονής στις εγκαταστάσεις της 126 Σμηναρχίας Μάχης στο Ηράκλειο, το σύστημα εντάσσεται πλέον και τυπικά στο δίκτυο της ελληνικής αεράμυνας. Από το Μάρτιο του 1999 όταν τα ρωσικά συστήματα έφθασαν στη Κρήτη πολλοί περίμεναν αυτοί τη στιγμή και ακόμη περισσότεροι προσπάθησαν και κατάφεραν μέχρι σήμερα να την αποτρέψουν. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές -όχι για το σύστημα αλλά για την πτήση του εναέριου στόχου- αλλά δεν στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν τη βολή των S-300 η οποία πήγε καλά όπως λένε οι πρώτες εκτιμήσεις. Η αξιοπιστία του ρωσικού αντιαεροπορικού – αντιπυραυλικού συστήματος δεν έχει τεθεί ποτέ και από κανέναν σε αμφισβήτηση.”

Για 14 ολόκληρα χρόνια ήταν στα αζήτητα και για έξι χρόνια είναι πάλι στα αζήτητα. Ας δούμε όμως τι είχε γράψει πριν 21 ολόκληρα χρόνια η εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” για το σοβαρό αυτό ζήτημα:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 234, 27-3-1998 – ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-300, Ο Μοιραίος Θεόδωρος Πάγκαλος: 

“Στην προτελευταία τηλεοπτική εκπομπή “ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ” ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος είχε καλεσμένο του τον έγκυρο δημοσιογράφο και αγωνιστή κ. Σπύρο Παπαγεωργίου. Σε ένα σημείο της εκπομπής είχε έλθει προς συζήτηση και το θέμα των S-300 και ο κ. Σπύρος Παπαγεωργίου είχε δηλώσει ότι αναζητούν πρόσχημα η Λευκωσία και η Αθήνα για να ακυρώσουν την προμήθεια των πυραύλων S-300.

Λίγες εβδομάδες πέρασαν από τότε και ο μοιραίος για την χώρα μας υπουργός εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με την υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Όλμπραϊτ και συμφώνησαν να ακυρωθεί η παραγγελία των S-300 με την δέσμευση της Τουρκίας να μην πετούν τουρκικά αεροπλάνα πάνω από την Κύπρο.

Την θέση του Πάγκαλου ήλθε δύο ημέρες μετά να επικυρώσει με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτριος Ρέππας που είπε χαρακτηριστικά ότι εάν δεν πετούν τουρκικά αεροπλάνα πάνω από την Κύπρο δεν υπάρχει λόγος για την προμήθεια των S-300. Επιχειρηματολογία τουλάχιστον αστεία, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι αεροπορικές βάσεις της Τουρκίας απέχουν από την Ελληνική μεγαλόνησο τρία με τέσσερα λεπτά. Άλλωστε από αυτές ακριβώς τις βάσεις ξεκίνησαν τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν την Κύπρο το 1974.

Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την επίσημη δήλωση της Ρωσσίας ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο ζήτημα των S-300 και ούτε λαμβάνει υπ’ όψη της τις τουρκικές απειλές! Φαίνεται όμως πως κάποιοι άλλοι είναι εντεταλμένοι να τις λαμβάνουν υπ’ όψιν τους…”

Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε και συνεχίζουμε να δικαιωνόμαστε. 

Exit mobile version