Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν αρέσει στους “προοδευτικούς” το “Νίκας τοις Βασιλεύσι”

Δεν αρέσει στους “προοδευτικούς” το “Νίκας της Βασιλεύσι”

Η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων του Αιγίου, αλλά και των εκπροσώπων των συμβουλίων των κοινοτήτων έγινε το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα σε αίθουσα στην παραλία Αιγίου, από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Κατά τη διάρκεια της τέλεσης του θρησκευτικού όρκου, ο παραιτηθείς Μητροπολίτης έψαλε το τροπάριο της Υψώσεως του Σταυρού λέγοντας «νίκας τοις βασιλεύσι».

Τότε παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκου, που τον διέκοψε λέγοντας προς τον Μητροπολίτη ότι το σωστό είναι το «νίκας τοις ευσεβέσι». Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος του απάντησε: «αφήστε με κύριε».

Δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικοί της αριστεράς και όχι μόνον, αλλά και πολλοί φιλελεύθεροι με προχωρημένες ιδέες, αντιδρούν όταν ακούγεται το “Νίκας τοις βασιλεύσι” και το “κατά βαρβάρων”στον γνωστό Εκκλησιαστικό Ύμνο. Τι να κάνουμε; Αυτή είναι η Ιστορία και την Ιστορία την Ελληνική την έχουν γράψει Βασιλείς. Ο Βασιλεύς Λεωνίδας έπεσε στις Θερμοπύλες και όχι κάποιος πρόεδρος. Και Βασιλείς κυβερνούσαν την χιλιόχρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και όχι πρόεδροι. Όσο για το “κατά βαρβάρων”, τι να κάνουμε; Να καταργήσουμε την Ελληνική γλώσσα, στην οποία από αρχαιότατων χρόνων ίσχυε το “Έλλην και ου βάρβαρος”.

Exit mobile version