Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μητσοτάκης ζητά από τους κλέφτες να μας… δανείσουν την Κληρονομιά μας

Ο Μητσοτάκης ζητά από τους κλέφτες να μας... δανείσουν την Κληρονομιά μας

«Προϋπόθεση για να μπούμε σε οποιαδήποτε συζήτηση περί δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι να αναγνωρίσετε ότι νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι η Βρετανία και όχι η Ελλάδα» ήταν η απάντηση της εκπροσώπου τύπου του Μουσείου στον Έλληνα Πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί από το Βρετανικό Μουσείο και όχι από την βρετανική κυβέρνηση. Αυτή ήταν η προκλητική δήλωση για τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ γλυπτά του Παρθενώνα αλλά καμία έκπληξη δεν υπάρχει ως προς αυτήν.

Έκπληξη και μάλιστα δυσάρεστη, αποτελεί το γεγονός ότι Έλληνας πρωθυπουργός, αντί να απαιτήσει την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των κλεμμένων Ελληνικών γλυπτών, μιλάει για… δανεισμό. Και όταν ζητάς από κάποιον να σου… δανείσει κάτι, είναι πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το θεωρεί δικό του.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ δύο ημερών έγραψε άρθρο στη βρετανική εφημερίδα Observer στο οποίο σημείωνε μεταξύ άλλων ότι η Ακρόπολη είναι ένα μνημείο της… παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και υπό αυτή την έννοια δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα! “Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά” βεβαίως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καθώς τα Έθνη δημιουργούν πολιτισμό…

Είναι η δεύτερη φορά σε σύντομο διάστημα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ρόλο επαίτη, ζητά να μας δανείσουν την… Κληρονομιά μας. Θυμίζουμε ότι και στην Γαλλία υπήρξε ανάλογο αίτημα ώστε να εκτεθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης άλλα ΚΛΕΜΜΕΝΑ γλυπτά (Μετόπη του Παρθενώνα) που υπάρχουν στο Λούβρο. Η απάντηση των Γάλλων, δείχνει για την ώρα θετική και πανηγυρίζουν οι ΡΑΓΙΑΔΕΣ γιατί θα μας… δανείσουν το 2021 οι Γάλλοι μια Μετόπη του Παρθενώνα, που έκλεψε από την Αθήνα ο Λουί Φοβέλ το 1788. Και ύστερα θα το επιστρέψουν στους κλέφτες στο Μουσείο του Λούβρου!

Exit mobile version