Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ηλεκτροσόκ δίνει η Νέα Δημοκρατία στους καταναλωτές από τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ηλεκτροσόκ δίνει η Νέα Δημοκρατία στους καταναλωτές από τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Την καταστροφή της εταιρικής δομής και την σημαντική μείωση του πελατολόγιου της ΔΕΗ λόγω των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σήμερα να συμπληρώσει η ΝΔ με ρότα προς ιδιωτικοποίηση, δηλαδή ξεπούλημα, αλλά και τσουχτερή αύξηση στους επόμενους λογαριασμούς

Πριν από τέσσερα χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ ψήφιζαν το τρίτο μνημόνιο που μαθηματικά οδηγούσε την ΔΕΗ σε συρρίκνωση και διάλυση.

Αναλυτικά το τρίτο μνημόνιο επέβαλε μια μεγάλη μείωση των μεριδίων λιανικής και χονδρικής αγοράς της ΔΕΗ έτσι ώστε να πέσουν κάτω από το 50% έως το 2020. Είναι άξιο αναφοράς ότι υπήρχε ρητή πρόβλεψη έτσι ώστε οποιαδήποτε επιχείρηση ενέργειας στην Ελλάδα να μην μπορεί να παράγει ή να εισάγει, άμεσα ή έμμεσα πάνω από το 50% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας.

Φυσικά το παραπάνω μνημονιακό προαπαιτούμενο φωτογράφιζε την ΔΕΗ μιας και η μείωση της παραγωγής της και του οικονομικού κύκλου εργασιών της θα επέτρεπε σε ξένες εταιρίες να εισέλθουν στην Ελληνική αγορά.

Δυστυχώς σήμερα ο λογαριασμός της χασούρας της ΔΕΗ από τις καταστροφικές πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εγχώριων ξενόδουλων πολιτικάντηδων περνάει από τη Νέα Δημοκρατία στον Έλληνα καταναλωτή.

Για την ακρίβεια η Νέα Δημοκρατία που ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και που καταλυτικά συρρίκνωνε, διέλυε και όδευε προς πτώχευση την ΔΕΗ έρχεται σήμερα χωρίς όνειδος και σερβίρει μια γενναία αύξηση στον Έλληνα καταναλωτή ακριβώς λόγω του κίνδυνου πτώχευσης αυτής της νευραλγικής δημόσιας εταιρίας ενέργειας.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version