Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Tα ψέματα της Ν.Δ. και ο οικονομικός Αρμαγεδδών που έρχεται

Tα ψέματα της Ν.Δ. και ο οικονομικός Αρμαγεδδών που έρχεται

Την τύχη του Τζωρτζ Παπανδρέου αναμένεται να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πριν τις εκλογές έλεγε η Ν.Δ. ότι θα κάνει άμεσα νόμο για μείωση των φόρων κατάργηση των τεκμηρίων κλπ., κλπ. Όταν τους ρωτούσανε πως θα κάνουν έναν τέτοιο νόμο όταν υπάρχει η υποχρέωση για τα πρωτογενή πλεονάσματα αυτοί απαντούσαν ότι άμεσα η Ευρώπη (επειδή αυτοί είναι φιλελεύθεροι!) θα δεχθεί την απαίτησή τους για μείωση των πλεονασμάτων! Αυτό έχει ήδη αποδειχθεί ψέμα και έτσι τώρα αλλάζουν παραμύθι και δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Πρώτα θα κερδίσουμε πολιτική αξιοπιστία ως μεταρρυθμιστική κυβέρνηση και μετά θα συζητήσουμε για τα πρωτογενή πλεονάσματα”.

Όσο για τον στόχο για μείωση των πλεονασμάτων μετατίθεται επί του παρόντος χρονικά για το 2021 και όπως φαίνεται το 2021 θα μετατεθεί για αργότερα… οπότε θα έχει λήξει και η διάρκεια της κυβερνήσεως Μητσοτάκη!

Αυτό που δεν βλέπουν είναι ότι δυστυχώς γι’ αυτούς, αλλά και για τον Λαό, έρχεται οικονομική θύελλα. Όπως γράφουν έγκυροι οικονομικοί αναλυτές ημέρες Αποκάλυψης περιμένουν στην Wall Street. Οι επενδυτές έχουν πωλήσει κατά μέσον όρο 600 εκατ. δολάρια ημερησίως τον Αύγουστο. Μια μεγάλη αντιστροφή της τάσης των προηγούμενων μηνών έλαβε χώρα τον Αύγουστο, με τους insiders, τους επενδυτές που σχετίζονται με τις εισηγμένες στη Wall Street, να προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις μετοχών καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος των πωλήσεων ημερησίως έφτασε στα 600 εκατ. δολάρια σε μετοχές, αποτυπώνοντας τον φόβο, που υπάρχει σχετικά με τις προοπτικές της χρηματιστηριακής αγοράς. Η μόνη άλλη περίοδος που συνέβη αυτό ήταν το 2006 και το 2007, σύμφωνα με τη TrimTabs.

Έγκυροι αναλυτές προειδοποιούν ότι σύντομα θα έλθει η χειρότερη οικονομική κρίση από το 2008. Για όσους θυμούνται, η κρίση του 2008 έφερε το μνημόνιο στην Ελλάδα το 2010 και τον Τζωρτζ Παπανδρέου που κατέρρευσε μέσα στην οικονομική κρίση. Η νέα κρίση που έρχεται θα σκάσει στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Exit mobile version