Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά την συνάντηση Ντιμιτρόφ – Δένδια: Στο ΝΑΤΟ στους επόμενους μήνες τα Σκόπια

Μετά την συνάντηση Ντιμιτρόφ - Δένδια: Στο ΝΑΤΟ στους επόμενους μήνες τα Σκόπια

Οι fake “μακεδονομάχοι” της Ν.Δ. θα βρεθούν σε δύσκολη θέση μέσα στους επόμενους μήνες όταν και όπως όλα δείχνουν τα Σκόπια θα ενταχθούν και επίσημα στο ΝΑΤΟ. Θα τολμήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ασκήσει βέτο εναντίον των Σκοπίων; Όχι, βέβαια.

Όπως μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικόλα Ντιμιτρόφ δήλωσε στις 3 Σεπτεμβρίου πως τέλη του 2019 ή αρχές του 2020 η χώρα θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Μιλώντας στο περιθώριο του 15ου Στρατηγικού Φόρουμ του Μπλεντ, στη Σλοβενία, ο Ντιμιτρόφ πρόσθεσε ότι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα βοηθούσε να πειστούν οι νέοι να μην μεταναστεύσουν αναζητώντας αλλού τον «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε επισήμως τον Μάιο την έναρξη διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια. «Τα μεγάλα ζητήματα επιλύθηκαν. Αν δεν υλοποιηθεί αυτή η ευκαιρία, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική για την περιοχή. Τέλη του 2019 ή αρχές του 2020 θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

Και την δήλωσή του αυτή την έκανε δύο μόλις ημέρες μετά την συνάντησή του με τον υπουργό εξωτερικών της Ν.Δ. Δένδια, ο οποίος μάλιστα μίλησε σχετικά για την συνάντηση αυτή και είπε ότι θα φροντίσει για την αυστηρή τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών! Από εκεί που θα την καταργούσε, όπως έλεγαν οι “ακροδεξιοί” μισθοφόροι της Ν.Δ., τώρα θα φροντίσουν και για την τήρησή της…

Exit mobile version