Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ο Μητσοτακισμός ζει και βασιλεύει

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ο Μητσοτακισμός ζει και βασιλεύει

Έχει το ποσοστό του Γιωργάκη Παπανδρέου λίγο πριν το Καστελόριζο… Λέτε να έχει και την… τύχη του;

Ήρθε στην δημοσιότητα η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της Opinion Poll, τα αποτελέσματα της οποίας δεν προκαλούν καμία έκπληξη: Πανίσχυρο εμφανίζουν τον Μητσοτάκη ενώ ο νέος δικομματισμός συνθλίβει τα ποσοστά των υπολοίπων.

Μια σημαντική παρατήρηση: Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη Παπανδρέου πέτυχε ιστορική νίκη με ποσοστό 43,92% έναντι 33,48% της Νέας Δημοκρατίας. Λίγους μήνες μετά ο Γιωργάκης έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ από το Καστελόριζο. Η συνέχεια σε όλους γνωστή…

Στην δημοσκόπηση η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτοξευθεί στις… 19 μονάδες καθώς στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 42,75% έναντι 23,54% του ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 5,48%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 4,55%, Ελληνική Λύση με 3,24% και ΜΕΡΑ25 με 3,39%.

Η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 2,11% (χωρίς αναγωγή…) και είναι ένα απολύτως αναμενόμενο ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς την επικοινωνιακή καταιγίδα των fake news και της λάσπης που εκτοξεύουν καθημερινά προς το Εθνικιστικό Κίνημα.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ UBER ALLES – Η συνολική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με την Opinion Poll, ξεπερνά σε θετικές γνώμες το 60%, ενώ η καταλληλότητά του για την πρωθυπουργία έχει φτάσει στο 50%! Απορίας άξιον είναι γιατί δεν προσθέτουν μεγαλύτερα ποσοστά, τζάμπα είναι… Είναι χαρακτηριστικό ότι εμφανίζουν ευχαριστημένους τους Έλληνες ακόμα και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, όπου φέτος κάηκε η μισή Ελλάδα.

Η έρευνα όμως καταγράφει και την αποδοχή των υπουργών και είναι επίσης βασισμένη πάνω στην ατζέντα της ΝΔ: Πρώτος με διαφορά είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης (είδες ο «νόμος και η τάξη»;) και δεύτερος ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προφανώς γιατί οι ρυθμοί… ανάπτυξης τρέχουν με ξέφρενες ταχύτητες στο βασίλειο του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Exit mobile version