Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Αναστασιάδης πρότεινε στον Ακιντζί να δίνει μερίδιο των εσόδων από το φυσικό αέριο στους Τούρκους

Ο Αναστασιάδης πρότεινε στον Ακιντζί να δίνει μερίδιο των εσόδων από το φυσικό αέριο στους Τούρκους

Εμπρός στον δρόμο που άνοιξαν τα άρθρα των Σημίτη και Θεοδωράκη: Κάνουν την Τουρκία «συνέταιρο» στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ιδού το μοντέλο συνδιαχείρισης και του Αιγαίου!

Πρόταση στον Μουσταφά Ακιντζί, για άνοιγμα ενός λογαριασμού «ειδικού σκοπού», στον οποίο θα μεταφέρεται το… μερίδιο των Τούρκων από την πώληση του φυσικού αερίου υπέβαλε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Όπως αποκαλύπτει η “Καθημερινή της Κύπρου”, η πρώτη αντίδραση του ηγέτη του ψευδοκράτους ήταν θετική, ωστόσο η τύχη της πρότασης του Αναστασιάδη θα κριθεί στην Άγκυρα. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η πρόταση Αναστασιάδη περιλαμβάνει προϋποθέσεις προκειμένου η τουρκική  πλευρά να είναι σε θέση να αντλήσει τους οικονομικούς πόρους, από κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ.

Ένας ακόμα εκβιασμός της Άγκυρας οδεύει προς ταπεινωτική λύση από τους γραικύλους, οι οποίοι προκειμένου να διατηρούν τις πολιτικές τους θέσεις, υποθηκεύουν το μέλλον του Ελληνισμού.

Άραγε η πρόταση αυτή θα εξελιχθεί σε «οδηγό» για τις μελλοντικές ελληνοτουρκικές σχέσεις; Θα γίνουν πράξη αυτά που ζήτησαν με άρθρα τους οι Σημίτης και Θεοδωράκης; Να κάνουμε δηλαδή, την Τουρκία «συνέταιρο» στην διαχείριση του ελληνικού ορυκτού πλούτου; Φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά δεν μαθαίνει από τα λάθη της και ο ραγιαδισμός έχει βαθιές ρίζες στο πολιτικό σύστημα…

Exit mobile version