Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Νίκος Μαστοράκης, οι κομμουνιστές και το… χρήμα!

Ο Νίκος Μαστοράκης, οι κομμουνιστές και το… χρήμα!

Πολλά εγράφησαν τις τελευταίες ημέρες για την ταινία του κομμουνιστή Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα», η οποία χρηματοδοτήθηκε με 630.000 ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Βαρουφάκη, ενώ αναφέρεται στην υποτιθέμενη «διαπραγμάτευση» του ΣΥΡΙΖΑ το α’ εξάμηνο του 2015 και το δημοψήφισμα.

Η ταινία δεν έχει προβληθεί ακόμα στις αίθουσες, όμως όπου εμπλέκονται κομμουνιστές, υπάρχει και το χρήμα στην μέση! Όπως αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης, το budget της ταινίας ήταν μόλις 630.000 ευρώ, ακριβώς το ποσόν που εισέπραξε ο Γαβράς από τον υπουργό Παππά ως το “30% του γενικού κόστους.”

Διαβάστε την ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ: Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΑΣΜΟΥΡΙΕΤΑΙ: Αφόρητη πλήξη έφερε στο φεστιβάλ της Βενετίας ο Γαβράς και το έσχατο low budget πόνημα του με ήρωα έναν ανόητο, φαύλο, μπουφόνο, κάποιον Μπαρουφάκη που ήθελε να γίνει celeb. Η ταινία του Γαβρά (για τον οποίο έχω ακόμη άκρατο θαυμασμό από την εποχή του “Ζ” και μονό γι’ αυτή την ταινία) εσφαγιάσθη από τους κριτικούς (σημειώστε, τους μη κομμουνιστές και υστεροαριστερούς) και ίσως κερδίσει το βραβείο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) της πιο βαρετής και ανόητης ταινίας της χρονιάς. Εδώ και χρόνια, κάθε φιλμ του βετεράνου Γαβρά ήταν χειρότερο από το προηγούμενο, φαίνεται όμως ότι έπιασε πάτο με το Μπαρουφάκειο εγχείρημα. Ντρέπομαι που, έστω και περιφερειακά, η ταινία αυτή εφάπτεται της Ελλάδας και επειδή μαθαίνω από τα ΜΜΕ ότι το budget της ήταν μόνο 630,000 ευρώ, θυμάμαι ότι αυτό το ποσόν ακριβώς εισέπραξε ο Γαβράς από τον άθλιο, τότε, υπουργό Παππά ως το “30% του γενικού κόστους.” Προτρέπω τους καλούς εισαγγελείς να ερευνήσουν πώς ακριβώς το “γενικό κόστος” φουσκώθηκε έτσι που να εισπράττει ο Γαβράς τελικά το 100%. Με δεδομένο ότι η ταινία δεν προβάλλει τη χώρα, τον πολιτισμό ή τον τουρισμό, γιατί ο Παππάς βιάστηκε να “χρηματοδοτήσουμε” τον Γαβρά, ελάχιστο χρόνο πριν αποχαιρετίσουν οι Συριζαλήτες την εξουσία;»

Αριστεροί και κομμουνιστές, αλλά το χρήμα… χρήμα! Είναι η πρώτη φορά άλλωστε;

Exit mobile version