Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Δένδιας λέει κουβέντες του αέρα και ο Ερντογάν εκβιάζει

Ο Δένδιας λέει κουβέντες του αέρα και ο Ερντογάν εκβιάζει

Κανονική εισβολή γίνεται στην Ελλάδα με ευθύνη της Τουρκίας από χιλιάδες λαθρομετανάστες και ο Δένδιας λέει λόγια του αέρα περί συμφωνίας της Τουρκίας με την Ε.Ε. Μία συμφωνία για την οποία η Τουρκία αδιαφορεί. 

Συγκεκριμένα σε ραδιοφωνική εκπομπή για το διάβημα προς τον Τούρκο πρέσβη για τους λαθρομετανάστες ο Δένδιας είπε πως “είναι σημαντική υποχρέωση της Τουρκίας, όπως προβλέπει η συμφωνία με την Ε.Ε. να μην μετατρέπεται σε χώρο διέλευσης παράνομων μεταναστών.” Απαντώντας στις κατηγορίες ότι άργησε να εκτιμήσει την κατάσταση στο προσφυγικό, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Προσπαθούμε να βελτιώσουμε μια κατάσταση που παραλάβαμε».

Αυτά που είπε ο Δένδιας είναι άνευ σημασίας, αφού η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για να περιορίσει την λαθρομετανάστευση, η οποία πρόκειται να λάβει εφιαλτικές διαστάσεις.

Σε καθαρό εκβιασμό προέβη ο Ερντoγάν, ο οποίος δήλωσε ότι μπορεί να αναγκασθεί “να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, εάν η Άγκυρα δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στη διαχείριση των Σύρων προσφύγων”. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία σε σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά είναι έτοιμη να ενεργήσει και μόνη της αν είναι αναγκαίο.

Exit mobile version