Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στον δρόμο του Τζωρτζ Παπανδρέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον δρόμο του Τζωρτζ Παπανδρέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για “πράσινη” ανάπτυξη μιλάει και ο Κούλης

Είναι και οι δυο τους καλά παιδιά, καλών οικογενειών και με μπαμπά πρωθυπουργό και απόφοιτοι και οι δύο του Αμερικανικού Κολεγίου. Σύμφωνα, λοιπόν, με πρωτοσέλιδο τίτλο του “Βήματος” και βαθυστόχαστο άρθρο στις μέσα σελίδες, ο Κυριάκος συμφώνησε στο Βερολίνο δεκαετές σχέδιο για την “πράσινη” ανάπτυξη. Στο άρθρο μάλιστα υπάρχει και ολόκληρη αναφορά για το τι προβλέπει το “πράσινο” επενδυτικό σχέδιο. Διαβάζοντας αυτά τα πράγματα έλεγα κάτι μου θυμίζουν, κάτι μου θυμίζουν και θυμήθηκα:

Δήλωση Τζωρτζ Παπανδρέου για την “Πράσινη ανάπτυξη” τον Νοέμβριο του 2010:  “Χώρες όπως η Ελλάδα δεν έχουν άλλη επιλογή από το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης. “Συνδυάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με άλλη αναπτυξιακή λογική”, ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι το πρόγραμμα “Χτίζοντας το μέλλον” είναι το μεγαλύτερο και το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα επέμβασης στα κτίρια σε ολόκληρη την Ευρώπη, με δυνατότητα συμμετοχής όλων των πολιτών και με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, να μειωθεί το κόστος διαβίωσης, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.”

Στα βήματα του Τζωρτζ λοιπόν βαδίζει ο Κυριάκος και όπως όλα δείχνουν με τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, θα ψάξει και αυτός για κανένα Καστελόριζο…

Exit mobile version