Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα Εξάρχεια, ο Άγιος Παντελεήμονας και η Χρυσή Αυγή

Τα Εξάρχεια, ο Άγιος Παντελεήμονας και η Χρυσή Αυγή

Στην στήλη «Ενστάσεις» του Ηλία Κανέλλη στα ΝΕΑ, διαβάσαμε έκπληκτοι άρθρο που αφορούσε το άβατο των Εξαρχείων και στο οποίο ο αρθρογράφος επιχειρούσε την ταύτιση των Εθνικιστών με τους μπαχαλάκηδες δήθεν «αντιεξουσιαστές», αλλά και των Εξαρχείων με την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονος.

Γράφει στις τελευταίες παραγράφους ο Ηλίας Κανέλλης: «…Πριν από μερικά χρόνια άβατο ήταν και η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα τη οποία λυμαίνονταν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής. Τότε την έλεγαν γειτονιά του μίσους. Τάγματα εφόδου κυνηγούσαν τους ξένους που κατοικούσαν εκεί, κατελάμβαναν δημόσιο χώρο, περιπολούσαν, απειλούσαν, βιαιοπραγούσαν. Η δημοκρατία τότε, αμύνθηκε. Εφάρμοσε την νομιμότητα – αλλά είχε και την βοήθεια των πολιτών.»

Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε με τον Ηλία Κανέλλη, είναι ότι η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΒΑΤΟ. Αν μιλούσε με πραγματικούς κατοίκους της περιοχής, θα του επιβεβαίωναν ότι η γειτονιά τους και η κεντρική πλατεία της περιοχής, είχε καταληφθεί όχι από… «τάγματα εφόδου» αλλά από εκατοντάδες λαθρομετανάστες που κοιμόντουσαν στους δρόμους και στα παγκάκια. Αυτή την σημαντική «λεπτομέρεια» παραλείπει ο αρθρογράφος των Νέων για να οικοδομήσει το αφήγημα περί «ακροδεξιάς βίας».

Καμία Χρυσή Αυγή δεν κυνήγησε τους ξένους και κανένας πραγματικός κάτοικος της περιοχής δεν είχε πρόβλημα από την αυστηρά πολιτική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Αντιθέτως, καταγεγραμμένα περιστατικά βίας που είχαν δημοσιευθεί στις εφημερίδες της εποχής, είχαμε από αλλοδαπούς κατοίκους της περιοχής (κυρίως Αλβανούς) που πράγματι σε κάποιες περιπτώσεις δεν άντεχαν και οι ίδιοι την υποβάθμιση του Αγίου Παντελεήμονα και είχαν έρθει στα χέρια με Αφγανούς και Πακιστανούς που κοιμόντουσαν στην κυριολεξία στις εισόδους των πολυκατοικιών!

Τότε υπήρξε άβατο ο Άγιος Παντελεήμονας και όχι όταν οι Έλληνες κάτοικοι υποστήριζαν σε ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ την Χρυσή Αυγή.

Ας μην προσπαθούν λοιπόν άδικα να δημιουργούν εντυπώσεις για «ακροδεξιά βία» γιατί δεν τους πιστεύει κανείς. Η πολιτική βία στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες ολόκληρες έχει ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ και είναι αποκλειστική ενασχόληση της αριστεράς και των παραφυάδων της.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Exit mobile version