Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιμένει και εκβιάζει για Προεδρία της Δημοκρατίας ο Σαμαράς

Επιμένει και εκβιάζει για Προεδρία της Δημοκρατίας ο Σαμαράς

Μοιράζει ακόμη και θέσεις και διορισμούς…

Απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εύκολα -καθώς φαίνεται- θα αντιμετωπίσει στους επόμενους μήνες το ζήτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι προκειμένου να εδραιώσει περισσότερο την θέση του πολιτικά, θα στοχεύσει στην τοποθέτηση στην θέση του Προέδρου ενός προσώπου από την κεντροαριστερά.

Oι τελευταίες δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα συντριπτικό προβάδισμα, το οποίο δείχνει την δουλικότητα του λαού μας, ο οποίος πηγαίνει πάντοτε με τον πρώτο, όποιος κι αν είναι αυτός. Πριν λίγους μόλις μήνες στις πολιτικές έρευνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις που ξεπερνούσε το 30% στην μέτρηση για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργού και σήμερα ευρίσκεται η αποδοχή του σχεδόν στο 70%!

Οι υποψηφιότητες από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν λείπουν, αλλά όπως φαίνεται δεν θα έχουν καμία τύχη. Σε κατάσταση παροξυσμού ευρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διεκδικούσε την θέση του Επιτρόπου, θέση την οποία τελικά δεν κατόρθωσε να κερδίσει λαμβάνοντας απόρριψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπέρμετρος εγωισμός του και η μωροφιλοδοξία του τον οδήγησε στο σημείο να διαδίδει ότι δεν πήρε την θέση όχι γιατί δεν τον ήθελε ο Μητσοτάκης, αλλά η Μέρκελ.

Τώρα ο Αντώνης Σαμαράς στοχεύει στην Προεδρία και πιέζει εκβιαστικά, διαδίδοντας ότι θα ρίξει ακόμη και την κυβέρνηση εάν χρειαστεί. Οι 15 περίπου βουλευτές που υποτίθεται ότι ελέγχει ασφαλώς και δεν έχουν σκοπό να αυτοκτονήσουν πολιτικά για χάρη του. Ο Σαμαράς όμως επιμένει και μάλιστα μοιράζει και θέσεις στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η ήττα η οποία τον αναμένει δεν θα απαντηθεί τώρα, αφού δεν έχει δυνάμεις.

Είναι βέβαιο όμως ότι στα πρώτα σημάδια πολιτικής φθοράς του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ξεσπάσει εμφύλιος στην Νέα Δημοκρατία.  

Exit mobile version