Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο πλευρό της Τουρκίας η “σύμμαχος” Αγγλία

Στο πλευρό της Τουρκίας η “σύμμαχος” Αγγλία

Πόσοι γνωρίζουν αλήθεια ότι στην τουρκική ναυαρχίδα την οποία ανατίναξε ο θρυλικός ήρωας του 1821 Κανάρης στην Χίο ευρίσκοντο σαν πλήρωμα περισσότεροι από ογδόντα Άγγλοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί; Αυτοί είναι οι “σύμμαχοί” μας Άγγλοι πάντα τουρκόφιλοι και μάλιστα σύμφωνα με την άποψη του Ουέλιγκτον η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι μία χώρα υποτελής στον σουλτάνο και να περιορίζεται στην Πελοπόννησο.

Πολεμήσαμε στο πλευρό τους σε δύο παγκόσμιους πολέμους και λίγα χρόνια μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο που έγινε για την ελευθερία των λαών όπως έλεγαν οι Άγγλοι, αυτοί κρεμούσαν Ελληνόπουλα στην Κύπρο που αγωνιζόντουσαν για την ελευθερία. Καμία έκπληξη λοιπόν από την τουρκόφιλη στάση του  στο ζήτημα της Τουρκίας και των παρανόμων ενεργειών της ενάντια στην εθνική μας κυριαρχία και στην κυριαρχία του ανεξαρτήτου κράτους των Ελλήνων της Κύπρου μας.

Την αντίθεσή της σε κάθε σκέψη για επιβολή νομικών κυρώσεων κατά της Άγκυρας, παρά τη κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών στη θαλάσσια περιοχή Κύπρου εξέφρασε η Μεγάλη Βρετανία. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος το Λονδίνο ενημέρωσε τις Βρυξέλλες, στις 20 Αυγούστου, ότι δεν θα συμμετέχει πλέον στις ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η Βρετανία φρόντισε να διευκρινίσει ότι θα παρακολουθεί και θα συμμετάσχει σε όλες τις συζητήσεις της Ε.Ε. για τα ευρωτουρκικά, περιλαμβανομένων και των συναντήσεων των ομάδων εργασίας, ενώπιον των οποίων ενδέχεται να τεθεί το ζήτημα στοχευμένων κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ως αποτέλεσμα της εισβολής στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επανέλαβε δε την αντίθεσή της σε κάθε σκέψη για επιβολή νομικών κυρώσεων κατά της Άγκυρας, παρά τη κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών στη θαλάσσια περιοχή Κύπρου.

Για μία ακόμη φορά στο πλευρό της Τουρκίας λοιπόν η “σύμμαχος” Αγγλία.

Exit mobile version