Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σοβαρή υπόθεση κλοπής πυρομαχικών σε υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού: Αφαίρεσαν μεγάλο αριθμό αντιαρματικών και εκρηκτικών υλών!

Σοβαρή υπόθεση κλοπής πυρομαχικών σε υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού: Αφαίρεσαν μεγάλο αριθμό αντιαρματικών και εκρηκτικών υλών!

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ). Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μονάδα την Δευτέρα το απόγευμα διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού.

Όμως η υπόθεση εξελίσσεται σε πραγματικό θρίλερ μετά την εμπλοκή της αντιτρομοκρατικής και κλιμακίου των εγκληματολογικών ερευνών που έσπευσαν το πρωί στην Λέρο.

Πληροφορίες που δημοσιεύει το pronews.gr κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό κλεμμένων εκρηκτικών και αντιαρματικών οπλοβομβίδων καθώς επίσης άλλα πυρομαχικά και χειροβομβίδες! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης και βεβαίως ο φόβος των αρχών είναι πως το στρατιωτικό αυτό υλικό ίσως καταλήξει στα χέρια τρομοκρατικής οργάνωσης.

Να θυμίσουμε ότι εάν επαληθευτούν αυτοί οι φόβοι, δεν θα είναι η πρώτη φορά, καθώς τα τελευταία χρόνια σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις (Ελευθερούπολης Καβάλας και του Συκουρίου Λάρισας), υπήρξε άμεση σύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις. H σημαντικότερη κλοπή ρουκετών από στρατόπεδο ήταν εκείνη του Συκουρίου Λάρισας, την 24η Δεκεμβρίου 1989. Τότε, πολυμελής ομάδα της «17 Νοέμβρη», εισέβαλε σε δύο αποθήκες πυρομαχικών και απέσπασαν με πάσα ευκολία 113 ρουκέτες των 2,36 και 3,5 ιντσών, επτά χιλιάδες φυσίγγια και χειροβομβίδες.

Το νέο αυτό περιστατικό εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα για την ασφάλεια των στρατιωτικών μας εγκαταστάσεων.

Exit mobile version