Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Και φυσικό αέριο made in USA

Και φυσικό αέριο made in USA

Η Ελλάδα φιλοδοξεί χάρη στα πλούσια κοιτάσματα που διαθέτει στην ΑΟΖ της Πατρίδας μας εάν και όποτε αυτή ανακηρυχθεί από μία εθνική κυβέρνηση να γίνει χώρα παραγωγός φυσικού αερίου. Πως είναι όμως δυνατόν αυτό να συμβεί εάν γίνει κέντρο διανομής του αμερικανικού φυσικού αερίου; Και αναφερόμαστε στην επίσκεψη του αμερικανού υφιπουργού εμπορίου των ΗΠΑ στην Πατρίδα μας και στα όσα πρότεινε.

Συγκεκριμένα εντυπωσιασμένος από τις επαφές του με την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, W. Ross, σε συνομιλίες του με Έλληνες δημοσιογράφους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο να αναδειχτεί η χώρα ως ενεργειακός κόμβος λέγοντας ξεκάθαρα ότι υπάρχει ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον για εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προς τη χώρα μας και διά αυτής στην Ανατολική Ευρώπη. Δήλωσε, επίσης, ότι μόλις υπάρξει μεγάλο συμβόλαιο προμήθειας LNG στην περιοχή, ο κόμβος επαναεριοποίησης στην Αλεξανδρούπολη θα ενεργοποιηθεί άμεσα με αμερικανική συμμετοχή.

Ακόμη ο υφυπουργός εμπορίου των ΗΠΑ είπε και τα εξής: “Όσον αφορά στους τομείς της ελληνικής οικονομίας θεωρώ πιθανόν να εκδηλωθεί αμερικανικό ενδιαφέρον στις ιδιωτικοποιήσεις, εν γένει, και τις πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένης της Ενέργειας, της τεχνολογίας, της πληροφορικής και της άμυνας.”

Η απορία μας: Πως είναι δυνατόν να ιδιωτικοποιηθεί ο τομέας της άμυνας και τι εννοεί με αυτό ο Αμερικανός υφυπουργός;… Θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ότι η άμυνα της χώρας δεν μπορεί παρά να είναι μία εθνική υπόθεση και μόνο.

Exit mobile version