Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί απέλυσε ο Τραμπ τον Μπόλτον

Γιατί απέλυσε ο Τραμπ τον Μπόλτον

Ο Τραμπ την Τρίτη ανακοίνωσε στον σύμβουλο του για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον ότι οι υπηρεσίες του δεν είναι πλέον απαραίτητες, έτσι ο γνωστός σιωνιστής ιέραξ που κατείχε την πλέον σημαντική θέση του Λευκού Οίκου και της αμερικανικής κυβέρνησης αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Της παραίτησης του είχε προηγηθεί έντονη διαμάχη μεταξύ των δυο ανδρών για το σχέδιο του Τραμπ να διεξαγάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν και την πρόθεση του για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Ο Μπόλτον όπως επιβεβαιώνουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ήταν αντίθετος με αυτά τα σχέδια και χαρακτήριζε την πρωτοβουλία του Τραμπ ως τρελή. Ο Τραμπ ο οποίος είχε υποσχεθεί στην προεκλογική του εκστρατεία να μειώσει σημαντικά την αμερικανική παρουσία παγκοσμίως και να λύσει τα όποια προβλήματα με άλλες χώρες μέσω διαπραγματεύσεων, ήταν θέμα χρόνου να έρθει σε σύγκρουση για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας με τον Μπόλτον, ο οποίος ήταν ένας εκπρόσωπος του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπόλτον είναι ένα σιωνιστικό γεράκι εκ πεποιθήσεως και ήταν δεδομένη η αντίθεση του να διαπραγματευτούν οι ΗΠΑ με το Ιράν, την Βόρεια Κορέα, την Βενεζουέλα ή τους Ταλιμπάν. Ο Μπόλτον όπως και το σιωνιστικό βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον βλέπουν την χρήση στρατιωτικής δύναμης και την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών ως το καλύτερο μέσο για την επιβολή των συμφερόντων των ΗΠΑ παγκοσμίως, τουτέστιν για την επιβολή των συμφερόντων του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού. Κατά τον Μπόλτον οι ΗΠΑ θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει 4 πολέμους κατά την διάρκεια θητείας του Τραμπ, ήτοι εναντίον του Ιράν, της Βόρειας Κορέας, της Βενεζουέλας και της Συρίας. Ο Τραμπ δεν συμφωνούσε με αυτές τις πολεμοχαρείς και επικίνδυνες απόψεις του συμβούλου του, οι σχέσεις των δυο ανδρών με την πάροδο του χρόνου έγιναν όλο και πιο προβληματικές, το ποτήρι ξεχείλισε όταν πριν λίγες ημέρες ο Μπόλτον ουσιαστικά ματαίωσε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

Ο σκληροπυρηνικός σιωνιστής Μπόλτον απολύθηκε από τον Λευκό Οίκο, η σιωνιστική χαμοκέλα της Ουάσιγκτον δέχθηκε ένα βαρύ πλήγμα. Όμως στο πολιτικό σκηνικό της αμερικανικής πρωτεύουσας υπάρχουν πάρα πολλοί «Μπόλτον» που θα συνεχίσουν να κινούν τα νήματα σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας. Η σιωνιστική Λερναία Ύδρα έχει πολλά κεφάλια…

Γ.Λ.

Exit mobile version