Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κίνηση ραγιαδισμού πριν την συνάντηση με Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης διέγραψε την Κυπριακή ΑΟΖ

Κίνηση ραγιαδισμού πριν την συνάντηση με Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης διέγραψε την Κυπριακή ΑΟΖ

Ιδού η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσφώνησή του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Αντιλαμβάνομαι ότι τα προσκόμματα της άλλης πλευράς σχετικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν οδηγούν σε πρόοδο, παρά την δική σου εξαιρετικά εποικοδομητική στάση. Ενώ, ταυτόχρονα, η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στα ανοιχτά της Κυπριακής Δημοκρατίας εξακολουθεί να προκαλεί. Συνοδευόμενη, μάλιστα, και από μία συγκρουσιακή ρητορική, καταδεικνύει και την διεθνή της απομόνωση.»

Με μια προσεκτική ανάγνωση της δηλώσεως, βλέπετε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για «παραβατική συμπεριφορά ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», την στιγμή που υπάρχει ξεκάθαρη ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ. Με την «λεπτομέρεια» αυτή, ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ κατ’ ουσίαν την ΑΟΖ της Κύπρου και αυτές οι «λεπτομέρειες» παίζουν μεγάλο ρόλο στην διπλωματία.

Ασφαλώς και το γνωρίζει αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τον λόγο αυτό ΕΠΙΛΕΓΕΙ να είναι… βελούδινος προς τον σουλτάνο Ερντογάν, τον οποίο θα συναντήσει στις 24 Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ. Δυστυχώς για τις δύο ελληνικές πατρίδες, οι πολιτικές ηγεσίες είναι πολύ κατώτερες των ιδιαίτερα κρίσιμων περιστάσεων. Αυτά βλέπουν οι Τούρκοι και τους ανοίγει περισσότερο η όρεξη…

Ν.Κ.

Exit mobile version