Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατοχικό ένταλμα σύλληψης κατά του 16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημαία στην κατεχόμενη Κύπρο!

Κατοχικό ένταλμα σύλληψης κατά του 16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημαία στην κατεχόμενη Κύπρο!

Τα λένε Κατεχόμενα για κάποιο λόγο… Η πράξη του νεαρού Έλληνα ήταν μια πράξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο κατοχικό τουρκικό καθεστώς στην Κύπρο μας!

«Δικαστήριο» του ψευδοκράτους εξέδωσε την Πέμπτη «ένταλμα σύλληψης» εναντίον του 16χρονου Ελληνοκύπριου, που κατεγράφη σε βίντεο να κατεβάζει την τουρκική σημαία και να αφαιρεί φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς από σχολείο στην κατεχόμενη Λύση, στις 8 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του γραφείου του λεγόμενου «αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι, έγιναν προσπάθειες μέσω των Ηνωμένων Εθνών για να επιστραφεί η σημαία και η φωτογραφία.

Η πράξη αντίστασης στο κατοχικό τουρκικό καθεστώς θύμισε σε όλους τον Σολωμό Σολωμού που εκτελέστηκε από τούρκους τον Αύγουστο του 1996 μπροστά στα μάτια των κυανόκρανων του ΟΗΕ, όταν επιχείρησε να κατεβάσει από τον ιστό την μισητή ημισέληνο.

Μάλιστα ο πατέρας του Ήρωα Σολωμού, δήλωσε στο SigmaLive για τον 16χρονο: «Τι έγκλημα έκαμε…;»

Όταν κυκλοφορούν λοιπόν πανελεύθεροι οι δολοφόνοι του Ισαάκ και του Σολωμού είναι τουλάχιστον εξοργιστικό κάποιοι να βάλλουν ενός νεαρού που προχώρησε σε μια συμβολική πράξη αντίστασης.

Ο πατέρας του Ήρωα Σ. Σολωμού σε εθνικιστική εκδήλωση του ΕΛΑΜ, με τον Πρόεδρο του κόμματος, Χ. Χρίστου

Exit mobile version