Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρωσία, Ιράν, Τουρκία συμφωνήσαν την εδαφική ακεραιότητα της Σύριας μέσω νέου συντάγματος

Ρωσία, Ιράν, Τουρκία συμφωνήσαν την εδαφική ακεραιότητα της Σύριας μέσω νέου συντάγματος

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει στρατιωτικά τον Άσαντ και ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Πούτιν, Ρουχάνι και Ερντογάν συμφώνησαν στην σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα πριν λίγες ώρες να δημιουργηθεί συνταγματική επιτροπή από 150 μέλη η οποία θα επεξεργαστεί το νέο Σύνταγμα της Συρίας. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η επιτροπή θα ξεκινήσει το έργο της το συντομότερο δυνατό, ο Ιρανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι «αυτή είναι μια μακρά διαδικασία καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα όλων των Συρίων».

Στην τριμερή συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της περιοχής του Ιντλίμπ, όπου έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία απομεινάρια των τζιχαντιστών και των υποστηρικτών τους. Ενώ τα στρατεύματα του Άσαντ προελαύνουν για να απελευθερώσουν την περιοχή, έχοντας την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, στην σύνοδο κορυφής έμεινε ασαφές πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το κύμα προσφύγων που κατευθύνεται προς την Τουρκία από αυτή την επαρχία. Ο Ερντογάν πρότεινε την δημιουργία μιας «προσφυγικής» πόλης στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, όπου θα μπορούσαν να επιστρέψουν και αυτοί που υποστήριξαν στην διάρκεια του συμμοριτοπολέμου τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τώρα φοβούνται την εκδίκηση των δυνάμεων της Δαμασκού.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει στρατιωτικά τον Άσαντ και ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ωστόσο τόνισε ότι είναι επιτακτικό καθήκον να συνεχιστεί η καταπολέμηση των τρομοκρατών έως ότου εκλείψουν από το συριακό έδαφος. Επίσης δήλωσε ότι η διαμόρφωση ενός νέου Συντάγματος για την Συρία είναι «το πιο αποτελεσματικό μέσο για την επίλυση της σύγκρουσης στην Συρία».

Γ.Λ.

Exit mobile version