Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκάνδαλο Novartis: Το μεγάλο κουκούλωμα…

Σκάνδαλο Novartis: Το μεγάλο κουκούλωμα...

Ότι χρημάτιζε πολιτικούς και έκανε παράνομες υπερτιμολογήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο η Novartis είναι γεγονός αναμφισβήτητο και της έχει επιβληθεί πρόστιμο σε ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Δύσεως. Φαίνεται όμως πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν διεφθαρμένοι και έτσι “κουκουλώθηκε” το σκάνδαλο και αυτό επιβεβαιώνει το σοφό λαϊκό γνωμικό ότι “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”… Και θα το δείτε ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε τίποτε κατά της Νέας Δημοκρατίας, ούτε επί Νέας Δημοκρατίας θα γίνει κάτι κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις εξελίξεις επί της υποθέσεως όπως έγινε γνωστό επί τρεις ώρες κατέθετε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάλη στον συνάδελφο της Σπύρο Παππά που διενεργεί παράλληλη έρευνα για τις καταγγελίες της εναντίον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Η Εισαγγελέας αναφέρθηκε και σε υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis. Στην κατάθεση της η Εισαγγελέας φέρεται να ρωτήθηκε και για τη συνάντηση με το FBI, τον Δεκέμβριο του 2018, στη Βιέννη. Κατά τη συνάντηση αυτή οι Αμερικανοί φέρονται να αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου ελληνικού ενδιαφέροντος τα οποία είχαν πρόθεση να παραδώσουν. Η κ.Τουλουπάκη υποστηρίζει πως ο τότε επόπτης της αρνήθηκε να τα παραλάβει.

Τα απόρρητα έγγραφα του FBI για εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ και δεν πρόκειται να δημοσιευθούν. 

Exit mobile version