Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Fake news, χολή και ευσεβείς πόθοι για την… δύση της Χρυσής Αυγής από τον Guardian

Fake news, χολή και ευσεβείς πόθοι για την... δύση της Χρυσής Αυγής από τον Guardian

Οι βρετανικές “ενημερωτικές” ιστοσελίδες έχουν έφεση στο να αναπαράγουν ψέμματα, μυθοπλασίες και την συστηματική παραπληροφόρηση των εγχώριων ονειροπόλων αντιφασιστών.

Δεν ξεχνιούνται εύκολα άλλωστε τα μυθεύματα των “έγκυρων” βρετανικών μίντια για το δήθεν φροντιστήριο για τον ξυλοδαρμό του Στρατούλη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα… τανκς και τα κρυμμένα όπλα του κινήματος σε μοναστήρια, μέχρι τους Χρυσαυγίτες που λήστευαν τα σπίτια που καιγόντουσαν και την επινόηση νέων απίστευτων κατηγοριών στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αυτήν την φορά ο Guardian αναφέρεται στην μετακόμιση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από την Κατεχάκη στην Δηλιγιάννη, κάνοντας λόγο για “λουκέτο” και το τέλος της εποχής της οργής στην Ελλάδα.

Πολύ… γλαφυρά περιφράφουν: «Η κουρελιασμένη σημαία, το σπασμένο σήμα, οι κλειστές πόρτες λένε μια άλλη ιστορία: της ανόδου και της πτώσης της Χρυσής Αυγής, στις πλάτες της οργής και της οικονομικής κρίσης, του εμπορίου μίσους, του φόνου και των εγκληματικών κατηγοριών».

Συνεχίζουν λέγοντας: «φαίνεται πως έκλεισε ο κύκλος μιας εποχής που καθορίστηκε από πολιτική μίσους- με επιτομή τις νυχτερινές πορείες με πυρσούς και ναζιστικούς χαιρετισμούς και ομάδες κρούσης που έσπερναν πανικό και φόβο με συντονισμένες επιθέσεις σε μετανάστες, συνδικαλιστές και πολιτικούς αντιπάλους… Το βαθύ «πηγάδι» της οργής από την ατελείωτη λιτότητα, που εκμεταλλεύτηκαν οι νεοναζιστές, σταδιακά στέρεψε. Οι Έλληνες, σε αντίθεση με άλλους Ευρωπαίους, γύρισαν την πλάτη τους στον λαϊκισμό, εγκαταλείποντας την ακραία πολιτική για ένα κόμμα που υποσχέθηκε να είναι αυστηρό στον νόμο και την τάξη και να ενισχύσει τις περιπολίες στα ελληνικά σύνορα».

Στην συνέχεια μάλιστα ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις των επαγγελματιών “αντιφασιστών” Ψαρρά και Πέτρου Κωνσταντίνου (ρώτα τον μπάρμπα μου τον ψεύτη…), καθώς και ενός πρώην επιστημονικού συνεργάτη του κόμματος, του μοναδικού που εμφανίστηκε ως μάρτυρα κατηγορίας στην Δίκη και η κατάθεσή του κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Και οι τρεις τους συνηγόρησαν για την δύση του Εθνικιστικού Κινήματος, αλλά και την ανάγκη συνέχισης του αντιφασιστικού αγώνα… Αφού λοιπόν η Χρυσή Αυγή έδυσε, όπως προφασίζονται, γιατί αυτοί δεν καταθέτουν τα όπλα;

Γιατί όλοι τους ξέρουν πάρα πολύ καλά πως η Χρυσή Αυγή δεν τέλειωσε, η Χρυσή Αυγή είναι Ιδέα, είναι το αδάμαστο Κίνημα του Λαϊκού Εθνικισμού.

Όταν η σύντομη περίοδος της ραστώνης φτάσει αναπόφευκτα στο τέλος της, θα έρθει η καθολική αφύπνιση και με την ορμή της Ελληνικής Νεολαίας η Χρυσή Αυγή θα επανέλθει κραταιά και θα πρωταγωνιστήσει στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Exit mobile version